Bakan Nebati açıkladı: KKM hesaplarına bugüne kadar yaklaşık 91,6 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati TBMM Bütçe Sunumu’nda açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, buradaki konuşmasında, “2023 yılında da dengeli görünümünü koruması beklenen ekonomik büyümenin yüzde 5 olması hedeflenmektedir” dedi. Ayrıca Hazine tarafından desteklenen KKM hesaplarına bugüne kadar yaklaşık 91,6 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Nebati açıkladı:  KKM hesaplarına bugüne kadar yaklaşık 91,6 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati TBMM Bütçe Sunumu’nda açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, buradaki konuşmasında, “2023 yılında da dengeli görünümünü koruması beklenen ekonomik büyümenin yüzde 5 olması hedeflenmektedir” dedi.

Ayrıca Hazine tarafından desteklenen KKM hesaplarına bugüne kadar yaklaşık 91,6 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirildiğini bildirdi.

 "276,8 MİLYAR TL VERGİ GELİRİNDEN VAZGEÇİYORUZ"

 2023-2025 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı’nı hayata geçireceğiz. 2022 yılında enflasyonla mücadele kapsamında 276,8 milyar TL vergi gelirinden vazgeçiyoruz. Böylece, vatandaşlarımızın alım güçlerini gözeterek, enflasyonla mücadeleye vergi politikaları yoluyla da önemli destek sağlıyoruz.

‘ÜRETİMİ ARTIRARAK ENFLASYONLA MÜCADELE EDİYORUZ’
“Enflasyonla mücadeleyi faiz artışlarıyla değil, üretim kapasitesini artırarak arz yönlü politikalar geliştirerek sürdürüyoruz” ifadelerini de kullanan Nebati, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlarımızın karşılaştığı sıkıntıların elbette farkındayız. Alım güçlerinde gerçekleşen kaybın önüne geçmek için hükümet olarak üzerimize düşen hiçbir sorumluluktan kaçmıyoruz” dedi.

2022’nin ikinci yarısına ilişkin öncü göstergelerin küresel yavaşlamanın da etkisiyle ılımlı büyümeye işaret ettiğine değinen Nebati, “Yıl geneli için yüzde 5 büyüme öngörüyoruz. 2023 yılında da dengeli görünümünü koruması beklenen ekonomik büyümenin yüzde 5 olması hedeflenmektedir” dedi.

Merkez Bankası’nın rezervlerine de değinen Hazine ve Maliye Bakanı, “Merkez Bankası’nın brüt rezervleri yılbaşına göre 3 milyar doların üzerinde artarak 28 Ekim itibarıyla 114,2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır”şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin