Bakan Elvan'dan TİB yorumu!

Lütfi Elvan, TİB'e verilen erişim yasağı yetkisini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan'dan TİB yorumu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, katıldığı CEBİT fuarında gazetecilerin sorularını yanıtladı.



TİB’e verilen erişim yasağı yetkisini değerlendiren Bakan Elvan, “Biz anayasanın 22. maddesine uyum sağladık. Yapmış olduğumuz düzenleme bu. Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren herhangi bir husus söz konusu olduğunda ne yapacaksınız. Ben o halde mahkemeye gidip mahkemeden kararı mı bekleyeceğim. Böyle bir durum söz konusu olduğunda, ki Anayasa bunu öngörüyor, TİB geçici bir süre için erişimin engellemesini sağlıyor. Ben sizi anayasa maddesi ile ilgili düzenlemeyi kıyaslamanızı tavsiye ederim. Ulusal güvenlik söz konusu ise TİB’in erişimi engellemesi, mahkemeye başvurup mahkemenin 48 saatte kararını vermesini öngörüyor. Mahkeme kararını öngörmeyen bir husus söz konusu değil. Diyelim mahkeme 48 saatte karar vermedi, o zaman açmak zorundayız. Ama mahkemenin kararı neyse onu uygulayacağız. Burada yapılan tamamen anayasaya uygun bir düzenleme. Bunu başka yerlere çekmenin bir anlamı yok. AB müktesebatına da uyum içeren bir düzenleme olduğunu ifade etmek istiyorum. Ulusal güvenlik ile ilgili bir mesele, hangi ülkeyi düşünürseniz düşünün tüm ülkelerin uyguladığı bir yöntem” dedi.



Özgürlüğün kısıtlandığı iddialarını da yanıtlayan Bakan Elvan, “Burada özgürlük hangi alanda kısıtlanmış söylesinler. Kimse siyaset yapmasın, kusura bakmasın. Koymuş olduğumuz maddeleri incelesinler, somut eleştiriler getirsinler. Özellikle muhalefet partilerinden de bu düzenlemenin uygun olacağını ifade eden arkadaşlarımız da var. Özgürlükler hangi anlamda kısıtlanıyor. Hiçbir şekilde özgürlükler kısıtlanmıyor. Operatörde o trafik bilgisi var, devletin sahip olmasına hayır diyorsunuz. Olur mu böyle şey. Biz internetin önünü açtık, özgürlükleri getirdik. Afrika ülkeleri konumundaydık iletişim alt yapısı itibariyle. İnternet kullanımında dünyada en önde ülkelerden birisiyiz. AB ortalamasının üzerinde bir internet kullanımı söz konusu. Biz bu altyapıyı oluşturmasaydık bu gelişmeler sağlanabilir miydi. Önümüzdeki süreçte 4G’ye geçeceğiz. Bizim interneti yasaklama, özgürlükleri kısıtlama gibi bir anlayışımız olamaz. Bilakis biz özgürlükleri daha da geliştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.



Bakan Elvan, hangi durumların ulusal güvenlik kavramı içerisinde olduğunun sorulması üzerine ise şunları söyledi:



“Çok somut bir örnek vereyim. Dışişleri Bakanımızın yapmış olduğu bir toplantının gizlice illegal şekilde kayıtları yapılıyor ve basına veriliyor. Bu ulusal güvenliği ilgilendiren bir husus. Bu tür hususlar çıktığında bunu yapmayacak mıyız. Aciz mi kalacağız. Biz bu konuda üzerimize düşen görevi yapacağız. Özellikle ulusal güvenliği ilgilendiren husus olduğunda yine mahkeme kararını arayacağız. Ulusal güvenliğimiz söz konusu ise her şeyden önce gelir.” (İHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin