Bakan Çavuşoğlu'ndan Pompeo'nun iddialarına yanıt: Yalan, abartı, çifte standart var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, "Bir kere gerçek dışı bilgiler var ki diplomatik bir dil ile söylüyorum siz buna yalan da diyebilirsiniz dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çavuşoğlu'ndan Pompeo'nun iddialarına yanıt: Yalan, abartı, çifte standart var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Don Pramudwinai ile basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar: 

İstanbul'daki görüşmede Pompeo'nun yanındaydım. Biz onların belgesinin müzakere edilemez bulduk, daha sonra yeni belgeyle müzakere ettik.

Bu ortak açıklamanın yükümlülüklerini yerine getirmediler, dürüst olmadıklarını gösterdiler. Cumhurbaşkanımız ile Pence arasında baş başa bir görüşme gerçekleştirildi. Pompeo'nun bu sürede canının sıkıldığını gördük.

Protokol gereği liderler, içeri gitmenin doğru olmayacağını söyledim.

O gece (15 Temmuzla ilgili) sildiği bir tweet var. Anlıyoruz ki darbe girişimini desteklemişti. Videodan rahatsız olmasının sebebi budur.

 Bir kere gerçek dışı bilgiler var ki diplomatik bir dil ile söylüyorum siz buna yalan da diyebilirsiniz. Abartı var, Çifte standart var

Ne olmuştu?

ABD'de Donald Trump döneminde Dışişleri Bakanlığı yapan Mike Pompeo, "Never Give an Inch: Fighting for the America I Love"  isimli yeni yayımlanan hatıratında, dönemin Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda katıldığı bir toplantının, "çok uzun" sürmesi üzerine kilitli bir kapıyı kırmaya çalıştığını belirtmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin