Aydın'da KYK yurdundaki asansörde öğrenci ölümü! Öğrenciler sokağa çıktı: Ölmek değil barınmak istiyoruz

Dün Aydın'da yaşanan ölüm tüm Türkiye'yi sarstı. Zeren Ertaş adlı öğrenci Aydın'da, Kredi Yurtlar Kurumu Güzelhisar Kız Öğrenci yurdunda arızalanan asansörde hayatını kaybetti. Türkiye'nin pek çok yerinde öğrenciler sokağa döküldü.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da KYK yurdundaki asansörde öğrenci ölümü! Öğrenciler sokağa çıktı: Ölmek değil barınmak istiyoruz
DHA

Yaşanan bu vahim olayın ardından İstanbul'da KYK yurtlarında kalan öğrenciler olaya tepki gösterdi. Akşam saatlerinden itibaren, İstanbul'da birçok KYK Yurdunda kalan öğrenci, yaşanan olayı protesto etti. Yurtların bahçelerine inen öğrenciler, sloganlar atarak, alkış ve ıslıklarla KYK yönetimlerini protesto etti.

Olay sonrası KYK yurtlarının önüne çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu'ndaki öğrenciler, yurtlarının giriş kapısına pankartlar astı. Öğrenciler eylemlerinin ardından tekrar yurtlarına döndü.

 

 

"KAZA DEĞİL CİNAYET"

Aydın Efeler ilçesinde bulunan Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 25 Ekim gecesi asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş yaşamını yitirdi. Ertaş'ın ölümüyle ilgili öğrencilerin protesto eylemleri sürüyor. Antalya'da Bezmi Alem, Akdeniz, Şehzade, Muratpaşa ve Elmalı KYK yurtlarında bulunan öğrenciler, gece saatlerinde yurt içlerinde bir araya gelerek yürüyüş ve oturma eylemleri gerçekleştirdi. Öğrenciler, "Akdeniz uyuma, kardeşine sahip çık", "Katil KYK" ve "Zeren ölmedi, kalbimizde yaşıyor" sloganı atarak, olayın bir kaza değil ihmal ve cinayet olduğuna dikkat çekti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir araya gelen öğrenciler ise oturma eylemi gerçekleştirdi.

 

“HESAP SORULSUN”

Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak KYK yurdunda da gece saatlerinde bir araya gelen öğrenciler, Ertaş'ın ölümünü "KYK uyuma kardeşine sahip çık" sloganları atarak protesto etti. Öğrenciler, Ertaş'ın ölümünde ihmali olanlardan hesap sorulmasını istedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin