Aydın'da öğrenci yurdunda bir öğrenci hayatını kaybetti! Arıza yapan asansöre sıkıştı. Bakanlık açıkladı: Yurt müdürü açığa alındı

Aydın'da bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan Adnan Menderes Üniversitesi son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş sıkışarak hayatını kaybetti. Olaydan sonra çok sayıda öğrenci, yönetimi protesto etti. Yaşanan olayla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı da açıklama yaptı, yurt müdürünün açığa alındığı bilgisi verildi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da öğrenci yurdunda bir öğrenci hayatını kaybetti! Arıza yapan asansöre sıkıştı. Bakanlık açıkladı: Yurt müdürü açığa alındı

Dehşet verici olay saat 00.05 sıralarında Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı’nda bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yurttaki 15 kişilik asansöre iddiaya göre 16 kişinin binmesi sonucu arıza yaptı. Asansörün aşırı yük nedeniyle kaymaya başladığı sırada, panik yapan bir öğrenci çıkmak istedi. Bu sırada asansörün hareket etmesiyle Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş sıkışarak hayatını kaybetti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler mahsur kalan 15 öğrenciyi asansörden kurtardı. Yapılan kontrolde kurtarılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Savcılık tarafından kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Aydın'da öğrenci yurdunda bir öğrenci hayatını kaybetti! Arıza yapan asansöre sıkıştı. Bakanlık açıkladı: Yurt müdürü açığa alındı

VALİ CANPOLAT'TAN AÇIKLAMA: HER YÖNÜYLE İNCELEYECEĞİZ

Vahim olayla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Yakup Canpolat, "Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Kurtarılan 15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari soruşturma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO

Öte yandan kaza haberini alan erkek öğrenci yurdundaki öğrenciler de olay yerine gelerek tepki gösterdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto sırasında 'Yönetim istifa' sloganları atan öğrenciler daha sonra dağıldı.

Aydın'da öğrenci yurdunda bir öğrenci hayatını kaybetti! Arıza yapan asansöre sıkıştı. Bakanlık açıkladı: Yurt müdürü açığa alındı - Resim : 2

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asansör kazasıyla ilgili incelemelerin devam ettiğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 25 öğrencinin yaralandığı, 1 öğrencinin ise hayatını kaybettiği asansör kazası hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda, 15 evladımızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir.

Bir öğrencimiz panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken maalesef hayatını kaybetmiştir. Öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Yaşanan süreçle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.

Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup, olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır. İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır” denildi.

AYDIN VALİLİĞİ: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili yurt müdürünün açığa alındığı ve müfettiş görevlendirildiği belirtildi. Açıklamada, "Aydın Efeler ilçesi Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda 26.10.2023 tarihi saat 00.00 civarlarında bir asansör kazası meydana gelmiş olup, konuyla ilgili incelemeler ve soruşturmalar devam etmektedir. Öğrencimiz Zeren Ertaş, asansör kazası sonucunda maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Valiliğimiz tarafından idari soruşturma yapmak üzere derhal 2 maarif müfettişi görevlendirilmiştir.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızca bir müfettiş görevlendirilmiştir. Yurt müdürü E.Ç., soruşturmanın selameti ve sağlıklı yürütülebilmesi için görevinden uzaklaştırılmıştır. Asansörde bulunan diğer öğrencilerimizin genel sağlık durumları iyi olup, herhangi bir sağlık problemleri bulunmamaktadır. Hayatını kaybeden öğrencimiz Zeren Ertaş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Konu tüm yönleri ile hassasiyetle takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

CHP GENÇLİK KOLLARI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

CHP Gençlik Kollarının, Aydın'da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu bir öğrencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Suç duyurumuzu hazırladık. Başta yurt müdürü, asansörlerin bakımını yapmakla mükellef şirket, KYK Genel Müdürlüğü ve Bakanlık yöneticileri olmak üzere olayda kusuru bulunan herkesten şikayetçi olacağız. Bu üzücü olayın son olması için sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor." 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin