Yemekler kurtlu böcekli, taciz ve can güvenliği riski var. İzmir Bayraklı KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalanlar isyan etti: Ailelerimiz bizi devletimize emanet etti sağlıklı bir ortamda değiliz

Aydın'daki bir kız öğrenci yurdunda yaşanan asansör faciası sonrası Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Yaşanan bu olay sonrasında Türkiye'nin birçok yerindeki KYK yurtlarında kalan öğrenciler yaşananları protesto etti. Bir KYK yurdu isyanı da İzmir'den geldi. İzmir Bayraklı KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan bir öğrenci yurtta maruz kaldıklarını sosyal medyada tek tek anlattı. Yurtta yemekler kurtlu böcekli, ulaşım yok, güvenlik yok, taciz ve can güvenliği riskimiz var ifadelerini kullandı.

Yemekler kurtlu böcekli, taciz ve can güvenliği riski var. İzmir Bayraklı KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalanlar isyan etti: Ailelerimiz bizi devletimize emanet etti sağlıklı bir ortamda değiliz

Aydın Kredi Yurtlar Kurumu Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan asansör kazasında Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Yaşanan olay sonrası başta Aydın'daki öğrenciler olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde özellikle KYK yurtlarında kalan öğrenciler tepki gösterdi. 

Sosyal medyada bir öğrenci ise İzmir KYK Bayraklı Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin yaşadıklarını tek tek anlattı. Paylaşılan gönderi yüz binlerce kişi tarafından görüldü. Öğrencinin paylaştığı detaylar ise hem endişe yarattı hem de mide bulandırdı. 

BU SAATTE GELİRSEN TACİZ NORMAL!

Dilara mahlaslı X (Twitter) kullanıcısı öğrencinin iddialarına göre yerleşim merkezinden uzakta olan yurdun çevresinde ne bir market ne de herhangi bir olay yaşandığında kız öğrencilerin sığınabilecekleri veya yardım isteyecekleri hiçbir yer yok. Öğrencilerin sıkça tacize uğradıklarını ifade eden Dilara, akşam 22:30'da yurda dönen ve tacize uğrayan öğrenciler yurt güvenliği tarafından "Bu saatte gelirsen tacize uğraman normal" tepkisiyle karşılaşıyor.

Yine aynı öğrencinin iddialarına göre yurttan okula gitmek 2.5-3 saat sürüyor. Otobüslerin yetersiz kaldığını söyleyen öğrenci Eshot'ların yolda kaldığını, minibüslerin ise yurda gelmek istemediğini, kış aylarında minibüslerin çalışmayacağını söylüyor.

'YEMEKTEN KIL, BÖCEK VE KURT ÇIKIYOR'

Yurtta yiyecek yemeğin de sıkıntılı olduğunu ifade eden öğrenci, "Yurdumuzun yemekleri de maalesef diğer her şey gibi yine problemli. Yemeklerin içinden kıl, kurt, böcek çıkıyor hadi yemeğin içinden çıkanları geçtim yurtta yenecek yemek bulamadığımız oluyor. Akşam saat 21:00’da yemek bitiyor? Tabi sözde bitti deniyor, maalesef yurdumuzda yemek hırsızlığı oluyor. Yemekhanede çalışanlar yemekleri dolaplara saklıyor kendileri kaplara koyup götürüyorlar, birde tutup yemek bitti diye yalan söylüyorlar" iddiasında bulundu.  

BU YURTTA DA ASANSÖRLER BOZUK

Aydın'da yaşanan asansör faciasının bir benzeri de Bayraklı'daki yurtta yaşanabilir. Asansörlerin bozuk olduğunu ifade eden Dilara, "Bakımı yapıldı deniyor ama arızalı. Odalarımızın kapıları kapanmıyor, hala eksik dolaplar var çalışma masaları sandalyeler eksik ders çalışabileceğimiz alan yok. Kendi odamızda rahatça ders çalışamıyoruz eşyalarımızı koyacak yerimiz yok" diyerek şikayetlerini sıralıyor.

Sıcak suyun olmamasından dolayı banyo yapamadıklarını iddia eden öğrenci, yurtta böcek, sinek ve fare problemlerinin de yaşandığı konusunda isyan ediyor. Başlarını soktukları bir yer buldukları için şükrettiklerini söyleyen Dilara, "Burada sonuçta bedava kalmıyoruz para verip kalıyoruz ailelerimiz bizi ‘devletimize’ emanet etti, hakkımızı aramak zorundayız çünkü sağlıklı bir şekilde yaşanabilecek bir ortamda değiliz" diyerek yardım istedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin