Atatürk'ü 1953'te son gören kişi anlattı. tv100'e konuşan Yekta Güngör Özden: Bir gün önce tıraş olmuş gibiydi, sıcak bir bakışı vardı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü son gören isim olan Yekta Güngör Özden çok özel açıklamalarda bulundu. tv100'e konuşan Özden, "Bir gün önce tıraş olmuş gibiydi. Sıcak bakışı vardı..." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'ü 1953'te son gören kişi anlattı. tv100'e konuşan Yekta Güngör Özden: Bir gün önce tıraş olmuş gibiydi, sıcak bir bakışı vardı

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü son gören isim olan Yekta Güngör Özden tv100'e çok özel açıklamalarda bulundu. "Bir gün önce tıraş olmuş gibiydi" diyen Özden, "Sıcak bakışı vardı" ifadelerini kullandı. 

Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde vefat etti. Naaşı ölümünün ardından 21 Kasım 1938’de geçici olarak Ankara Etnografya Müzesine konuldu. Atatürk’ün anıt mezarı Anıtkabir’in yapımına 9 Ekim 1944 yılında başlandı. İnşası 1 Eylül 1953’te tamamlandı. Bu süreçte Atatürk’ün son kez gören Yekta Güngör Özden tv100’e konuştu.

SON GÖREN 10 KİŞİDEN BİRİYDİ

10 Kasım 1953 tarihinde Atatürk’ün cenazesi Ankara Etnografya Müzesi’nden alınarak Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın katıldığı tören ile Anıtkabir’e getirildi.  Ulu önderi Anıtkabir’e defneden 10 kişiden biri de Hukukçu Yekta Güngör Özden’di. 

Özden aynı zamanda Atatürk’ü defneden ve hayatta kalan tek kişi...

tv100’e konuşan Özden “Aşağıdan çıkarılıp tabuta koyulurken yüzünü görmüş birisiyim. Bir gün önce tıraş olmuş gibiydi. Sıcak bakışı vardı.” dedi ve ekledi “Öyle bir mutluluğum var. Atatürk’ü görmenin acılığını onu görmenin mutluluğu ile eşleştirerek, biz onu bağrımıza bir kez daha gömmüş olduk.”

SAĞ KOLUMA MAKBULE HANIM GİRDİ...

“Makbule Hanım’ı ben Atatürk’ün mezarından kollarımda dışarı çıkardım kendi kolumda, hatta şimdi hatırlıyorum. Sol kolundaki çantasını sağ koluna aldırdım. Benim sağ koluma Makbule Hanım girdi. Sonra Makbule Hanım’ı yakınlarına teslim ettim.”

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin