Arınç'ın açıklamasına iki farklı yorum! Zaman farklı verdi hükümet yanlısı basın başka

Başbakan Yardımcısı'nın açıklamaları farklı yayın çizgisindeki gazetelere nasıl yansıdı?

Google Haberlere Abone ol
Arınç'ın açıklamasına iki farklı yorum! Zaman farklı verdi hükümet yanlısı basın başka

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili konuştu.



Arınç "Bugüne kadar yapılanları böylesine büyük onurla ve şerefle anlatan hükümetimizin, yolsuzluk söz konusu olan bir yerde, yolsuzluktan yana tavır almasını hiç kimse beklemesin. Böyle bir şey ne dün vardı ne bugün de olacaktır. Eğer bir yolsuzluk iddiası, bir rüşvet, bir kara para aklama söz konusu ise bunu yargı en iyi şekilde, en adil şekilde aydınlatmalıdır" dedi.



Arınç konuşmasında ayrıca, "Bu operasyonlarda 4 bakanımızın isminin geçtiği ifade edilmektedir. Bir belediye başkanımız vardır, bazı bakan arkadaşlarımızın çocukları, isimleri ile bahsedilmektedir. Danışmanlar vardır. Koruma kurullarında görev almış bürokratlar vardır. Bazı iş adamları ve inşaat firmalarının isimlerinden bahsedilmektedir ve hepimizin üzerinde çok duyarlı olduğu bazı suçlamalar yapılmaktadır. Rüşvet gibi, yolsuzluk gibi, kara para aklaması gibi... Türkiye'yi derinden sarsan bu üç ayaklı yolsuzluk operasyonu ile ilgili elde edebildiğimiz bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum" gibi ifadeler kullanmıştı.



Zaman gazetesi Arınç'ın açıklamalarını bugünkü sürmanşetine Arınç'ın 'Operasyonu Cemaat'e hamlerderseniz inciniririm' sözleriyle taşıdı.



Başbakan Yardımcısı'nın yolsuzlukla ilgili açıklamalarını Star gazetesi sürmanşetten verdi ve 'Bu kadar alçalacaklarını düşünmemiştik' başlığını kullandı.



Yeni Akit gazetesi ise açıklamalara 1. sayfasında Arınç'ın 'Bu psikolojik harptir' sözüyle vurgu yaptı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin