Apple ile Google arasındaki patent savaşı sona erdi!

Google ile Apple, aralarındaki tüm patent ihlali davalarını geri çekme kararı alarak, patent savaşlarında barış ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Apple ile Google arasındaki patent savaşı sona erdi!

Akıllı telefon endüstrisinin iki devi Google ile Apple, aralarındaki tüm patent ihlali davalarını geri çekme kararı alarak, patent savaşlarında barış ilan etti.



Patent savaşları ilk başta hakkını arayan firmaların mücadelesi gibi masum görünse de, bir süre sonra can sıkıcı hale gelmeye başladı. Neyse ki, Apple ile Google bu konuda büyük bir adım atarak, birbirleri aleyhine açtıkları tüm patent ihlali davalarını geri çekti ve bunun yanı sıra bu konuda birlikte çalışacaklarını açıkladı.



İkili, yaptıkları basın açıklamasında “Apple ile Google ayrıca patent reformu için birlikte çalışmaya karar verdi” dedi. Google ile Appleın işbirliği, yenilikçilik, adil rekabet ve patent troll’lerinin engellenmesi adına büyük önem taşıyor.



Apple, 2010 yılında Motorola aleyhine patent ihlali davası açmış ve bu dava sürerken, Motorola Google tarafından satın alınmıştı. Motorola ardından Lenovo’ya satıldı. Satın alma henüz tamamlanmadığı için, bu dava Google’ın üzerindeydi.



Apple’ın patent davası açmadığı akıllı telefon üreticisi yok gibi bir şey… Samsung ile aralarındaki bitmek tükenmek bilmeyen patent davalarına Google da katılmıştı. Öte yandan, Google ile Apple arasında yapılan patent anlaşması, Samsung ile Apple’ın davalarını kapsamıyor.



Haberin devamını okumak için tıklayınız.http://www.stuff.com.tr/2014/05/apple-ile-google-arasindaki-patent-savasi-sona-erdi.html


Etiketler google apple patent
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin