Aniden giren acıya son: Bacak kramplarını önleyen besin bulundu. Günde 1 tane yemek yeterli. Bacak kramplarına ne iyi gelir?

Bacakta meydana gelen kramp, çoğu zaman dayanılmaz derecede acı verici olabilir. Meydana gelen kas kramplarını önlemek adına şifa sunan birçok besin mevcuttur. Günde yalnızca 1 adet yiyerek bacak kramplarını önleyebilirsiniz. İşte bacak kramplarına iyi gelen besinler

Aniden giren acıya son: Bacak kramplarını önleyen besin bulundu. Günde 1 tane yemek yeterli. Bacak kramplarına ne iyi gelir?

Bacak krampları inanılmaz derecede acı vericidir. Bacak krampları, genellikle ciddi bir hastalık değildir. Bunlara birçok şey neden olabilir.

Dolayısıyla onlardan kurtulmak için en iyi yöntem, altta yatan nedene bağlı olacaktır. Geceleri bacak krampları yaşarsanız, buna yatma krampları denir ve kas kasılmalarından kaynaklanır.

Egzersiz yaptıktan sonra bacak krampları yaşıyorsanız susuz kalmış olabilirsiniz. Her iki durumda da bacak krampları vücuttaki elektrolit veya mineral dengesizliğinden kaynaklanır.

Kişiye aniden giren kas krampları ağrılı ve acı verici olabilir. Potasyum ve magnezyum açısından bol besinler tüketmek, kas krampları için en iyi seçenektir.

İşte kas kramplarını önleyen mucizevi besinler…

Muz

Muz, bacak kramplarına iyi gelen en etkili besinlerin başında gelir. Muz, içerisinde bol miktarda potasyum barındırır.

Potasyum ise kas fonksiyonunu desteklerler ve aynı zamanda sinir sistemimizi de korur. Bu nedenle günde 1 adet muz yemeye özen gösterin.

Avokado

Avokado, kas kramplarına en iyi gelen yiyeceklerden biridir. Avokadolar kalp sağlığına faydalı yağlarla doludur ve yüksek miktarda potasyum içerir.

Potasyum eksikliği kas kramplarının birincil nedenidir. Kas kramplarınızı doğal olarak hafifletmek için sandviçinizde veya salatanızda birkaç dilim avokado tüketmeye özen gösterin.

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi, kas kramplarını en aza indiren muhteşem besinlerden biridir. Yulaf ezmesi yüksek miktarda potasyum içerir ve kaslarınızı gevşetir.

Yulaf, sadece kahvaltıda işe yaramaz, aynı zamanda yulaf ezmesi günün herhangi bir saatinde küçük bir atıştırmalık veya yemek için de harikadır.

Aniden giren acıya son: Bacak kramplarını önleyen besin bulundu. Günde 1 tane yemek yeterli. Bacak kramplarına ne iyi gelir?

Ayrıca kilo vermeye çalışıyorsanız yulaf ezmesi bunu başarmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda yulaf, tam tahıllı bir yiyecek olduğu için doğal olarak size tokluk hissi verebilir.

Ispanak ve lahana

Yeşil yapraklı sebzeleri her zaman günlük beslenmenize dahil etmelisiniz. Yalnızca genel sağlığımızı korumakla kalmayan yeşil yapraklı sebzeler aynı zamanda kas kramplarını da etkili bir şekilde önler.

Ispanak ve lahana, kas fonksiyonu için gerekli olan ve kas ağrılarınızı hafifletebilecek harika bir kalsiyum kaynağıdır.

Eğer bütün olarak yemek hoşunuza gitmiyorsa, biraz badem veya meyve ile karıştırıp bir smoothie yapabilirsiniz.

Tatlı patates

Tatlı patates, sizi daha uzun süre enerjik ve tok tutan tatlı ve tuzlu bir besindir. Pişirmesi kolaydır.

Bu nedenle kas kramplarını hafifletmek için tatlı patateslerden yararlanabilirsiniz. İster kızartın ister fırında pişirin tatlı patatesler, kas krampları için etkili bir atıştırmalıktır.

Etiketler kramp bacak eklem kas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin