AKRON A.Ş Yönetimi Kurulu Başkanı ve ekonomist Emre Ünal açıkladı. Ahi Coin geliyor

AKRON A.Ş Yönetimi Kurulu Başkanı ve ekonomist Emre Ünal, üreticiler ile tüketiciler arasında karşılıklı güveni oluşturacak, sürekli değeri değişen bir değişim aracı yerine, her türlü para birimine karşı değerini koruyan bir teminat aracı olan Ahi Coin ile alışveriş yapılabilen bir ticaret platformunu hayata geçireceklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
AKRON A.Ş Yönetimi Kurulu Başkanı ve ekonomist Emre Ünal açıkladı. Ahi Coin geliyor

Ahilik geleneği dikkate alınarak oluşturulan Ahi Coin ve bu coinle alışverişin yapılacağı bir e-ticaret platformu hayata geçiriliyor. Yeni girişime ilişkin konuşan kurucusu ekonomist Emre Ünal, “Ahlaklı ticareti benimseyen oluşumumuzla üstün yapay zekâ teknolojisi sayesinde kirli rekabetin önüne geçerek hem tüccarı hem de bireyleri korumayı hedefliyoruz” dedi.

“YAPAY ZEKA KÜÇÜK OYUNCULARI KORUYACAK”

Platforma ilişkin bilgi veren Ünal, “Ahi Coin teminat aracı olarak kullanılacak. Üst düzey yapay zeka ile entegre edildiği için sistem içerisinde ticaret yapan insanları tanıyor ve doğru tahminlerde bulunarak insanlara en doğru ürünleri en iyi fiyata en iyi kalitede teklif ediyor. Üstelik bunları bir esnaf kültürü ile hareket ederek, kirli rekabetin önüne geçiyor ve çok kaliteli ürünleri olan küçük esnafın, büyük firmaların üstün rekabeti altında ezilmeden gelişmesine imkan sağlıyor. Üstün yapay zeka teknoloji ile donatılan platform kişilerin ihtiyaçları olan ürünleri, en doğru en kaliteli en iyi fiyatla sunacak. Sistemde, kirli rekabete izin vermeyeceğiz. Yapay zekâ sayesinde, global verilerle karşılaştırarak müşteriyi aldatmasına izin vermeden malın ve doğru fiyat ile bir denge içinde alıcıya ulaştığı bir sistem olacak” diye konuştu.

“HEM PARANIN HEM MALIN DEĞERİNİ KORUYACAK”

Gereğinden yüksek veya düşük fiyatlandırmaya izin vermeyeceklerini aktaran Emre Ünal, “Sistemde ürün satmak ve ürün almak isteyenlerin bir teminatın parçası olmak için Ahi Coin sahibi olmaları gerekiyor. Ürün takası gerçekleştiğinde ve ürün teslim edildiğinde bu teminatların tekrar istenildiğinde paraya dönüşebilecek, sistemi böyle kurguladık. Ahi Coin ile mevcut takası yapılan ürünlerin hem değerlerinin korunacağını hem de tüketici bakımından gereğinden yüksek, satıcı bakımından gereğinden düşük bir fiyatlamaya izin vermeden sahip olunacağı bir ortam oluşturulacak. Sistemde, arz edilen malların satışı ya da takası, blok chain teknoloji ile güvence altına alınmış olan değişim aracı Ahi Coin ile gerçekleşecek. Ahi Coin kullanan müşteriler ve satıcılar, sistem içinde bu sayede her türlü malın takasını da gerçek ve o günkü değeri üzerinden yapabilecek. Ayrıca diş fırçası aramak için sistemde gezen kullanıcı, yapay zeka sayesinde, ihtiyacı olan ve kendisine önerilen diğer ürünlere de sahip olabilecek” ifadelerini kullandı.

ÖNCE AHİ COİN ARZ EDİLİYOR

Ahi Coin’in, 15 Aralık Çarşamba günü, öngörülen piyasa değerinin 5’te bir değerine satışa arz edileceğini belirten Ünal, kullanıcıların yatırım veya değişim teminat aracı olarak 2022 üçüncü çeyreğinde hayata geçirilmesi planlanan platformda alışveriş için kullanabileceklerini kaydetti.

Ünal, “Amacımız net olarak küçük tüccarların kaliteli mallarını rahatlıkla satabileceği, takas edebileceği, uyaranları çok yüksek bir mekanizmanın içerisinde öne çıkarmak. Büyük markaların şeffaflaşmasına ve ürünlerini müşterinin ulaşabileceği hale sokmak. Umarız bu yerli ve milli proje bize online ticaret ortamında büyük bir devrim sağlar” dedi. DHA

Etiketler coin
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin