AKDENİZ´DE KIYISI BULUNAN ÜLKELER VE BALKAN ÜLKELERİ HABER AJANSLARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Anadolu Ajansı´nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Haber Ajansları Zirvesi öncesinde, dün, Asya Pasifik Haber Ajansları Birliği´nin (OANA) Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
AKDENİZ´DE KIYISI BULUNAN ÜLKELER VE BALKAN ÜLKELERİ HABER AJANSLARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Toplantıda, OANA ile Akdeniz'de Kıyısı Bulunan Ülkeler Haber Ajansları Birliği (AMAN) ve Balkan Haber Ajansları Birliği (ABNA) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.



Toplantıda, üyelere kısa bir "Hoş geldiniz" konuşması yapan Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, toplantının başarılı olması dileğinde bulundu.



OANA Başkanı Vitaly Ignatenko, OANA'nın 42. yılını kutladıklarını, amaçlarının üyeler arasında kapsamlı ve serbest bilgi alışverişinin yanı sıra barış, dostluk ve karşılıklı anlayışı güçlendirmek olduğunu söyledi.



OANA'nın web sitesinin 37 üyenin haber hattı ile bağlı olduğunu ve günde 150 haber geldiğini belirten Ignatenko, bu bağlantıyı AMAN ve ABNA ile de sağlayacaklarını kaydetti.



Toplantıda, OANA Genel Kurulu'nun 2004 yılında Malezya'da yapılmasına karar verildi. Bir önceki toplantıya ilişkin Yönetim Kurulu raporunun da görüşüldüğü toplantıda, daha sonra OANA ile AMAN ve ABNA arasında işbirliği anlaşması imzalandı.



Anlaşmayla, üye kuruluşlar arasında serbest ve doğrudan bilgi alışverişi sağlanacak, bölge insanları arasında karşılıklı anlayış, dostluk ve işbirliği geliştirilecek. Bu kapsamda, her kuruluştan eşit sayıda üyenin yer alacağı çalışma grupları oluşturulacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin