AK Parti ve MHP'nin seçim teklifi Meclise geliyor! İşte seçim teklifinde yer alacak maddeler

Ak Parti ile MHP'nin yaklaşık 19 aydır üzerinde çalıştığı Seçim Yasası taslağı tamamlandı. Teklifin, şubat ayından sonra Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti ve MHP'nin seçim teklifi Meclise geliyor! İşte seçim teklifinde yer alacak maddeler

Cumhur İttifakı, seçim yasasında kısmi değişiklikler öneren taslağın hazırlıklarını tamamlandı. Taslağın şubay ayından sonra Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor.

MUHALEFETİN SEÇİM GÜVENLİĞİ ÖNERİSİ

Yapılacak değişikliklerin uygulanabilmesi için seçime en az bir yıl kalması gerektiği belirtilirken, muhalefetin seçim güvenliği için parmak boyası önerisine “seçim güvenliğine herhangi bir katkısı olmayacak” yanıtı veriliyor. Ama muhalefetin seçim güvenliğini artıracak her önerisinin de değerlendirileceği belirtildi.

 YÜZDE 7 BARAJINDA ANLAŞMIŞLARDI

Cumhur İttifakı yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi konusunda anlaşmıştı. Geçtiğimiz eylül ayında açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Cumhur İttifakı'nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Siyasi gündemi meşgul eden sadece seçim sistemi ve barajın ne olacağı değil, zillet ittifakının siyasi düşkünlüğü, bu zihniyetin üslubuna ambargo koyan tehlikeli kirliliktir” ifadelerini kullanmıştı.

 İTİRAZ EDİLEN BAŞLIKLAR…

İki parti daha önce de gündeme gelen Seçim Yasası teklifinde ‘daraltılmış bölge, ittifak içi baraj, YSK’nın il seçim kurulu başkanları üzerindeki yetkilerinin artırılması’ gibi önemli konularda ilerleme sağlayamamıştı.

 KILIÇDAROĞLU EYLÜL AYINI İŞARET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta bir televizyon programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim için tarih vermişti. Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki Eylül ayında seçim bekliyorum. Ekonomiyi götüremezler. Merkez Bankası'nın eksi rezervi sürekli büyüyor. Getirdikleri swaplarla durumu idare etmeye çalışıyorlar. O paraları da büyük ölçüde piyasaya sürdüler” demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin