AK Parti adaylarının açıklanacağı tarih belli oldu. İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe canlı yayında yerel seçim adaylarının açıklanacağı tarihi verdi

Kanal 7'nin canlı yayın konuğu olan AK Parti İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe 2024 Mart ayında yapılacak seçimlerle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Müracaatların başladığını söyleyen Kabaktepe, Kasım ayı sonrarına doğru temayüllerin yapılacağını söyleyerek kesin adayların belli olacağı tarihi verdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti adaylarının açıklanacağı tarih belli oldu. İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe canlı yayında yerel seçim adaylarının açıklanacağı tarihi verdi

Yerel seçimlere 4 ay kala partiler de belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe, yerel seçimlerle ilgili Kanal 7'de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'de müracaatların başladığını vurgulayan Başkan Kabaktepe, Kasım ayının sonlarına doğru teşkilatlar içerisinde temayüllerin yapılacağını daha sonra da adayların tek tek belirleneceğini söyledi. 

Başkan Kabaktepe'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?

Müracaatlarımız başladı, aday adaylarımızı bekliyoruz. Kasım ayının 19-20'sinde teşkilatlarımızın temayülleri yapılacak daha sonra adaylarımız belirlenecek. Kamuoyunda çok konuşulan aday adaylarımız var. İstanbul'u kazanacağımız, İstanbul'u AK Parti belediyeciliğiyle tekrar kavuşturacağımız adayımızla kazanacağız. 

Bizlerin gönlünden geçen diye bir süreç olmuyor. Bu süreçler içerisinde tüm değerlendirme mekanizmalarıyla belirlenecek. Biz İstanbul'da 1500 adayla milletimizin karşısına çıkacağız. 39 belediye başkan adayımız 1400 küsur meclis üyesi adaylarımız olacak.  

İŞTE ADAYLARIN AÇIKLANACAĞI TARİH

Sokağa çıktığımızda vatandaşımız isimler söylüyor, o anlamda tabi ki saha çalışmalarımızdan gelen bilgiler var.  Cumhurbaşkanımızın yaklaşımından benim de edindiğim intiba Kasım ayında belediye başkanlarımızın açıklanacağı gibiydi. Şimdi o Kasım ayı başlarından itibaren başlayacak dediğimiz süreç Aralık ayının 10'dan sonra başlayacak. Aralık ayı içerisinde adaylarımızı ilan etmeye başlarız. 

Biz her iki türlüsünü de yapmıştık daha önce; tüm adayları bir anda ilan ettiğimiz seçim de var, ayrı ayrı ilan ettiğimiz seçim de var.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin