96. Gazi Koşusu'nun galibi Secret Power ile Özcan Yıldırım oldu

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen 96. Gazi Koşusu'nu, jokey Özcan Yıldırım Secret Power isimli safkanla kazandı.

Google Haberlere Abone ol
96. Gazi Koşusu'nun galibi Secret Power ile Özcan Yıldırım oldu

1927 yılından bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen, 96. Gazi Koşusu bugün, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda koşuldu.

Çim pistte kıran kırana mücadeleye sahne olan koşunun galibi Özcan Yıldırım'ın jokeyliğini yaptığı Secret Power oldu. Yarışta ikinciliği Mucize Kız, üçüncülüğü Sigoş elde ederken, yarışı Final Dance isimli safkan dördüncü sırada tamamladı.

22 üç yaşlı İngiliz tayının 2400 metre mesafede ve çim pistte kıyasıya kapıştığı mücadelede finişi önde geçen safkan sahibine 2.5 milyon TL kazandırdı.

Koşuda ikinciye 1 milyon TL, üçüncüye 500 bin TL, dördüncüye 250 bin TL ve beşinciye ise 125 bin TL ikramiye verilecek. Koşuyu kazanan tayın sahibi birincilik ikramiyesine ek olarak kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte toplam 3 milyon 859 bin 700 TL’lik bir ikramiye kazanmış olacak. At sahibi aynı zamanda tayın yetiştiricisi ise bu tutara yetiştiricilik primi de dahil olacak ve ödül 4 milyon 578 bin 450 TL’ye ulaşacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin