6 yaşındaki kız çocuğunun istismarına ilişkin baba Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eş Kadir İstekli tutuklanarak cezaevine gönderildi

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili dava kapsamında, Kadir İstekli'nin ardından baba Yusuf Ziya Gümüşel de gözaltına alındı. Gümüşel ve İstekli'nin emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Gümüşel ve İstekli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
6 yaşındaki kız çocuğunun istismarına ilişkin baba Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eş Kadir İstekli tutuklanarak cezaevine gönderildi

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin yargılanan sanıklardan baba Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli'nin tutuklanmasına karar verildi.

YAKALAMA EMRİ ÇIKMIŞTI

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, müşteki Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve müşteki H.K.G'nin avukatlarının sanıklarla ilgili tutuklama taleplerini değerlendirdi.

Buna göre heyet Sanıklar Kadir İstekli ile Yusuf Ziya Gümüşel'in "üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun CMK'nın 100/3. maddesinde gösterilen katalog suçlardan olması, CD çözümünü içerir bilirkişi raporu, bu suç için yasa öngörülen alt ve üst sınırları bu nedenle oluşan kaçma şüphesi, mevcut delil durumu" nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına oy birliğiyle hükmetti.

 

Dün eski eş Kadir İstekli Pendik'te yakalanarak gözaltına alınmıştı. Bugün de baba Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı.  Heyet, ayrıca müştekinin ruh sağlığının bozuk olup olmadığının tespiti için rapor aldırılmasına karar verdi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince dün akşam Pendik'te gözaltına alınan Kadir İ'nin ardından Yusuf Ziya Gümüşel de yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kadir İstikli ile Yusuf Ziya Gümüşel adliyeye sevk edildi.

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel'in Asayiş Şubede ifadeleri alınmadı. Polis tutuklama kararı üzerine gözaltına aldı. Adliyede de ifade süreci olmayacak. Karar yüzlerine okunacak ve tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

6 yaşındaki çocuğa istismar davası! Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

6 yaşındaki kız çocuğunun istismarına ilişkin baba Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eş Kadir İstekli tutuklanarak cezaevine gönderildi - Resim : 2

DESTEK AÇIKLAMASI

Gümüşel ve İstekli'ye destek için yaklaşık 50 kişi adliye önüne geldi.

Mahmut Efendi cemaatinin üyesi olduğunu belirten Recep Konuk grup adına açıklama yaptı.

Konuk, "Yaklaşık iki yıl önce yargıya intikal etmiş bir olayın, azgın azınlığın baskılarıyla pompalamasıyla birlikte şu an hocalarımızın derdest edilip, tutuklamaya döndürülmesini esefle kınadığımızı buradan arz ediyorum" dedi. 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin