6 Şubat depreminin yaraları sarılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nden depremzedelere konteyner desteği

Sultanbeyli Belediyesi 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Hatay Kırıkhan’da depremden sonra konteyner kent kurma çalışmalarına başlayan ve depremzedelerin hizmetine sunan Sultanbeyli Belediyesi, depremden etkilenen bir diğer il olan Osmaniye’nin Bahçe ilçesine de farklı kurumlarla iş birliği sonucunda konteyner kent kurdu.

Google Haberlere Abone ol
6 Şubat depreminin yaraları sarılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nden depremzedelere konteyner desteği

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Sultanbeyli Belediyesi şimdi de RGW-EARTHQUAKE3 Deprem Projesi çerçevesinde, AFAD’ın öncülüğünde Osmaniye’nin Bahçe İlçesindeki depremzede vatandaşlara 65 konteyner ev teslim etti.

Proje Sultanbeyli Belediyesi, RGW, Diyanet Canada, Cambridge Muslim Society, Humaniti, HCI, SKC, Toronto Islamic Society, Albanian Muslim Society, Muslim Society of Waterloo & Wellington Counties, Muslim Association of Hamilton, Blue Mosque Foundation Diyanet Edmonton, Cambridge Muslim Society, ve Kanata Muslim Association gibi kurumların katkılarıyla gerçekleştirildi. Konteyner evler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Asrın felaketi 6 Şubat depremi hepimizi derinden üzdü. Depremin ilk olduğu andan itibaren tüm imkânlarımızı seferber ettik ve bölgedeki kardeşlerimizin yanında olduk. Devletimizin öncülüğünde de kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hatay Kırıkhan’a konteyner mahallemizi oluşturduk ve orada yaşam devam ediyor. Daha sonra bölgeye nasıl katkı sağlarız diye çalışmalarımızı hızlandırmıştık. Ardından birçok yardım kuruluşuyla ortaklaşa projeler ürettik ve Osmaniye’nin Bahçe ilçesine de konteyner kent kurduk. Projeye katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin