23 Türk ve Suriyeliyi taşıyan minibüs kaza yaptı. Almanya'da can pazarı. Umut yolculuğu korkunç şekilde sonuçlandı

Almanya’ya kaçak giren 23 Türk ve Suriyeliyi taşıyan minibüs, polis ekiplerinin aracını görünce hızlandı ve otobanda takla attı. Kazada can pazarı yaşandı. 7 kişi öldü. Ölenlerden birinin 6 yaşında ve Türk olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
23 Türk ve Suriyeliyi taşıyan minibüs kaza yaptı. Almanya'da can pazarı. Umut yolculuğu korkunç şekilde sonuçlandı

Almanya'ya Türk ve Suriyelilerin kaçak girişleri artarak sürüyor. Dün gece kapalı kasa bir minibüsle Almanya'ya giren 23 Türk ve Suriyeli kaçak polisten kaçarken kaza yaptı.

Avusturya'dan Almanya'ya girdikleri düşünülen kaçakların peşlerine, A94 otobanın Amfing bölümünde Münih'e doğru yol alırken polis aracı takıldı.

POLİSTEN KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Sözcü'e yer alan habere göre; seyir halindeyken polis aracını gören sürücü hızını saatte 200 kilometreye kadar çıkardı. Hızla ilerleyen araç, bir virajda takla attı. Olay yerinin yaklaşık 300 metre gerisindeki polisler hemen yardıma koştu.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede 7 kişinin hayatını kaybettiği incelendi. Bir kişi ise polisin yoğun çabaları ile yeniden hayata döndürüldü. Ölenlerin arasında 6 yaşında bir Türk çocuğunun olduğu, diğer ölenlerin ise Türk ve Suriyeli olduğu açıklandı.

POLİSE ‘KOVALAMACA’ SUÇLAMASI

Bavyera eyaletindeki sol partiler, ‘Polis ölümüne kovalamaca yapıyor. Ölümden bir anlamda onlar sorumlu’ derken, Eyalet Hükümeti, bu iddiaları yalanladı. Polisin rutin kontroller yaptığı ve aracı sıkıştırmayıp uzaktan takip ettiği belirtilirken, polisin yaralılara yardım etmeyi birinci öncelik aldığı ve hiçbir kaçağı sorgulamadığı açıklandı.

Kaçak dolu minibüsün sürücüsü de gözaltına alındı. İnsan tacirleri, 7 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten yargılanacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin