114 ünlü isim Barış için Özgürlükçü Demokrasi dedi

Müjde Ar, Mert Fırat, Tarık Ziya Ekinci ve Gülseren Onanç dâhil 111 kişi barış süreci için öneri ve kaygılarını içeren 'Barış için Özgürlükçü Demokrasi' başlıklı bir metin imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
114 ünlü isim Barış için Özgürlükçü Demokrasi dedi

Sol, demokrat, sosyalist ve sivil toplum çevrelerinden 114 kişi “Barış için Özgürlükçü Demokrasi” başlıklı kapsamlı bir metne imza attı. Aralarında sanatçılar Müjde Ar, Mert Fırat, Harun Tekin, eski Türkiye İşçi Partisi milletvekili Tarık Ziya Ekinci, CHP milletvekilleri Gülseren Onanç,Sezgin Tanrıkulu, Hüseyin Aygün,  gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, akademisyen Prof.Büşra Ersanlı ve işadamı Osman Kavala’nın da bulunduğu imzacılar, “Barış için Özgürlükçü Demokrasi metninde belirtilen amaçlar doğrultusunda çalışmayı vaat etti.”



Barış Süreci” kapsamında yapılan görüşmelerin “hayati bir imkân” olarak tanımlandığı metinde “Geldiğimiz aşamada eş zamanlı olarak hangi kalıcı demokratikleşme adımlarının da atılacağının konuşulması bir zorunluluktur” denildi. Metinde “Kürtlerin kendilerini eşit yurttaş olarak hissetmelerini sağlayacak ve üzerinde geniş bir uzlaşma sağlanabilecek birçok anayasal adım bulunmaktadır” denildi.



İşte "Barış için Özgürlükçü Demokrasi" metinin imzalayanların tam listesi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin