Türkiye yerel seçim atmosferine giriyor. İstanbul'da ilçe belediye başkan adaylarından tv100'de çarpıcı mesajlar

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyor. İstanbul'da ilçe belediye başkan adayları tv100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. İşte AK Parti'nin Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü, CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş ve Türkiye İşçi Partisi'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı Bilge Seçkin Çetinkaya'nın mesajları.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye yerel seçim atmosferine giriyor. İstanbul'da ilçe belediye başkan adaylarından tv100'de çarpıcı mesajlar

AK Parti'nin Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

Şeyma Döğücü'nün açıklamalarından satır başları:

AK Parti Belediyeciliği malumunuz belediyecilikte efsane yazmış. 1994’de Cumhurbaşkanımızla başlayan bir yerel siyaset efsanesi var. Bende bu efsanenin yanında, içinde yer almış olmaktan ve bir kadın belediye başkanı olarak İstanbul siyasetinde bir dönem görev yaptık. Sancaktepe ilçesinin Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Şimdi de inşallah 2. Dönemimize, ustalık dönemimize belediye başkanlığını öğrenmiş olarak yeniden aday olduk. Ben kadınların siyasetteki bu yürüyüşünü desteklediğin için teşekkür ediyorum.

SİZE NİYE OY VEREYİM? SORUSUNA YANIT VERDİ

(Sancaktepe’de oturuyorum. Size niye oy vereyim?) Kadın Belediye Başkanı olduğum için verebilirsiniz mesela. Ben İstanbul’da da tek kadın Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Sayılarımızın artmasını istiyorum. Yüzde yüz arttırdık. Birdik iki olduk. Şimdi inşallah Bayrampaşa’da da İlknur kardeşim seçildiğinde de Sancaktepe’de iki kadın Belediye Başkanı olarak görev yapacağız.

DEPREM MESAJLARI

(İstanbul’daki en büyük sorun deprem. Siz Sancaktepe’de daha az can kaybı, daha az mal kaybı olsun diye bugüne kadar ne yaptınız? Bundan sonra nasıl bir çalışma yapıyorsunuz?) Biz göreve geldiğimiz ilk gün afet eğitim planımızı hazırladık. Tabi bu bizim ilçe olarak yapabileceklerimiz var, Merkez Hükümetle yapabileceklerimiz var, Büyükşehirle yapabileceklerimiz var. 3 ana izdüşümünde hazırladık. Biz ilçe olarak bütün mahallelerimize, 19 mahallemiz var Sancaktepe’de afet konteynerlerimizi hazırladık. Oranın muhtarlarına, kanaat önderlerine, belli kişilere anahtarlarını verdik. İçinde arama kurtarma adına her şey var. Bunların sayılarını önümüzdeki dönem çoğaltacağız. Bu afet sonrası ama afet olduğunda İstanbul gibi bir yerde ulaşım kilitleneceği için ‘O anda neler yapılabilir?’ bunu düşünerek bunları yaptık. Bütün ilçemizin kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm stratejisi belgesini en ince ayrıntısına kadar hazırladık.

'YENİDEN DÖNÜŞMESİ GEREKİYOR'

(Kaç bina yıkılma tehdidiyle karşı karşıya biliyor musunuz?) Biliyoruz, 3 bin küsur binamız. 3 bin 800 binamızın yeniden dönüşmesi gerekiyor. Ama bu ilçemizdeki tüm binaların %10’unu temsil ediyor. Ortalamasının çok çok altında bir rakam. Bunların da çoğunun problemi mülkiyetle alakalıydı. Biz bu mülkiyet sorunlarının üzerinde de çok çalıştık. Şimdiki Belediye Başkan Adayımız Murat Kurum Başkanımız Çevre Bakanımızdı. Onlarla çok detaylı çalıştık. Bölgemizdeki bütün riskli bölgelere 8 alan belirledik. Maliye hazinesi veya orman arazisi olanlarla ilgili tüm problemleri çözdük. Tapuların hepsini verdik. Bizim ilçemiz kuruldu kurulalı şu ana kadar 5 bin tane tapuyu biz vatandaşımıza teslim ettik.

'E-SPORUMUZ VAR'

Eğitim alanında iddialı ilçelerden olduğumu söyleyebilirim. Spor alanında gençlerimizin sporla ilgili tüm gelişmelerini sağlayacak spor merkezlerimiz var. E-sporumuz var. Gençler E-spor istiyorlardı benden. İki binin üzerinde öğrenci orada kendilerini geliştiriyor, spora hazırlanıyor. Taekwondo da var. Mesela Dilara Aslan Türkiye Şampiyonu. Bizim spor öğretmenimiz. Çocukları yetiştiriyor aynı zamanda sporcumuz. Atletizm var. Kadın futbol takımımız, kadın hentbol takımımız biz bunların hepsini şampiyonalara gönderiyoruz ve şampiyonluklar kazanıyorlar.

CHP'Lİ DEDETAŞ DA KONUK OLDU

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Dedetaş programda yaptığı açıklamada "Ben Yüksek Gemi Mühendisiyim. İstanbul Teknik Üniversitesinden mezun oldum. Yükseğimi de aynı yerde yaptım. Gemi Mühendis Odasının ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanıyım. Şehir Hatları’nın ilk kadın ilk kadın genel Müdürüyüm. Uluslararası Taşımacılar Birliği’nin Su Yolu Komite ilk kadın başkanıyım." dedi. 

Türkiye İşçi Partisi'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı Bilge Seçkin Çetinkaya da Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

Bilge Seçkin Çetinkaya'nın açıklamalarından satır başları:

Işık "Bakırköy’ün en büyük sorunu sizce ne?" sorusuna Çetinkaya "Deprem. Bütün İstanbul’un sorunu olduğu gibi en temel sorunlarından bir tanesi bu." cevabını verdi.

Işık'ın "Bakırköy CHP’nin çok güçlü olduğu bir yer. Kendileri de böyle düşünüyorlar. Sizi seçmen nezdinde tercih sebebi kılacak özelliğiniz ne?" sorusunu ise Çetinkaya "CHP’nin de bu konuda bize bir avantaj oluşturduğunu düşünüyorum çünkü CHP daha iyi aday koyabileceği yerlere daha iyi aday koymuyor. CHP seçmeni gerçekten çantada keklik olarak da görülmekten bıkmış durumda. Daha iyi adaylarla, kadın adaylarla, daha farklı perspektif getirebilecek adaylarla gelmesi gerekiyor ama CHP bunu yapmıyor çoğunlukla." diyerek yanıtladı.

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin