Trump'tan 3. Dünya Savaşı uyarısı: Biden felaketinden kurtarabilecek tek kişiyim

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Kongre binasına yapılan saldırıdan üç yıl sonra, 15 Ocak'ta Cumhuriyetçi Parti önseçimlerin başlayacağı küçük bir kırsal Orta Batı eyaleti olan Iowa'da birbiri ardına toplantılar düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan 3. Dünya Savaşı uyarısı: Biden felaketinden kurtarabilecek tek kişiyim

Trump, Newton ve Clinton kasabalarında yaptığı iki konuşmada, Demokrat rakibi ve Beyaz Saray'ın mevcut sahibi Joe Biden'a yine saldırma fırsatı buldu.

Donald Trump, yüzlerce destekçisinin önünde, dünyanın önde gelen gücünün "düşüşte" olduğunu söyleyerek ABD’nin kasvetli bir resmini çizdi. "Biz başarısız bir ulusuz" diyen Trump, Ukrayna ve Gazze'deki savaşlara, İran ve Çin ile yaşanan gerginliklere atıfta bulundu.

“Üçüncü Dünya Savaşı" riski
"Joe Biden döneminde hiçbir şey düzelmedi" diyen Donald Trump, Biden'ın görev süresini "kesintisiz bir dizi zayıflık, beceriksizlik, yolsuzluk ve başarısızlık" olarak nitelendirdi.

Milyarder Başkan adayı, “Beyaz Saray'da oturan kişinin yeniden seçilmesi halinde ABD'nin Üçüncü Dünya Savaşı” ve 1930'lardaki gibi bir "Buhran" riskiyle karşı karşıya kalacağını ilan etti.

Donald Trump kendisini "Amerika'yı Biden felaketinden kurtarabilecek tek aday" olarak sunarken, seçmenlerin kendisine yeni bir Başkanlık görevi vermesi halinde ABD’yi "cehennemden geri getirme" sözü verdi. 

Trump, anketlerde şimdilik Cumhuriyetçi rakipleri Nikki Haley ve Ron DeSantis'e karşı önde görünüyor. Anketler, Donald Trump'ın Cumhuriyetçi oyların yüzde 60'ını alabileceğine işaret ediyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin