Son Dakika... Eylem hazırlığındaydılar! MİT ve Emniyet'in ortak operasyonunda 29 DEAŞ'lı terörist yakalandı

MİT ve Emniyet'in ortak yaptığı operasyonda eylem hazırlığında olan 29 DEAŞ'lı terörist yakalandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Yerlikaya, "DEAŞ Terör Örgütüne yönelik İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen “KAHRAMANLAR-37” Operasyonunda 29 şahıs yakalandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Eylem hazırlığındaydılar! MİT ve Emniyet'in ortak operasyonunda 29 DEAŞ'lı terörist yakalandı

MİT ve Emniyet'in ortak operasyonunda eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı Micbel El-Şuveyhi, Mohammed Hilaf Ibrahim Ibrahım ile Abdullah El Cumeyli İyheb Elani ve irtibatlı oldukları 29 kişi yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, terör örgütü DEAŞ'ın Türkiye yapılanmasının sözde istihbarat sorumlusu "Abu Yakin el Iraki" kod adlı Micbel el-Şuveyhi ile "Ebu Leys" kod adlı Muhammed Hilaf İbrahim İbrahim'in Türkiye'deki sinagog ve kiliselere, "Abdullah el Cumeyli" kod adlı İyheb Elani'nin ise Irak Büyükelçiliğine yönelik saldırı hazırlığında olduğunu tespit etti.

Söz konusu 3 terörist ve onlarla bağlantılı oldukları belirlenen 29 şüpheli, MİT'in Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışmalarıyla 9 ilde şafak vakti düzenlenen operasyonla yakalandı.

Operasyonda örgüte ait çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonun detaylarını sosyal medyasından paylaştı. Operasyonun İstanbul merkezli olduğunu ve 9 ilde düzenlendiğini söyleyen Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İstanbul merkezli Ankara, Balıkesir, Bolu, Düzce, Kırşehir, Konya, Sakarya ve Samsun’da toplam 39 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen “KAHRAMANLAR-37” Operasyonlarında 29 şahıs yakalandı."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin