Son Dakika... Bakan Fidan: Türkiye, Filistin konusunda acil ateşkes ve barış için çaba sarf ediyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan önemli açıklamalar geldi. Türkiye'nin Filistin için acil ateşkes ve kalıcı barış konusunda çaba sarf ettiğini kaydeden Fidan, PKK ve terör örgütleriyle mücadeleye ilişkin de konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Bakan Fidan: Türkiye, Filistin konusunda acil ateşkes ve barış için çaba sarf ediyor
AA

Bakan Fidan TBMM Genel Kurulunda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçesine ilişkin konuştu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, Filistin'de ateşkes konusunda Türkiye'nin çaba sarf ettiğini kaydetti.

PKK ve uzantısı olan terör örgütleriyle mücadele için toplantı yaptıklarını kaydeden Fidan, 'TSK, NATO’nun faaliyetlerine katılmaya devam ediyor.' dedi.

FİLİSTİN VE ATEŞKES AÇIKLAMASI

İşgal altındaki Filistin için açıklama yapan Fidan, Türkiye, "Filistin konusunda iki temel konuda çaba sarf ediyor. Acil ateşkes ve kalıcı barış konusunda." dedi ve, "Filistinli kardeşlerimizin daima yanlarında olduk, önümüzdeki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail işgalinin sona ermeden sorunun çözülemeyeceğini kaydeden Fidan, "Egemen ve bağımsız Filistin devleti bir an önce kurulmalıdır." dedi.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

"PKK, YPG başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelemiz sürecektir" ifadelerini kullanan Fidan, "PKK ve uzantısı olan terör örgütleriyle mücadele için 2 gün önce Iraklı üst düzey yöneticilerle toplantı yaptık. TSK, NATO’nun faaliyetlerine katılmaya devam ediyor." dedi.

1915 olaylarıyla ilgili konuşan Bakan Fidan, "Bazı üçüncü ülkelerin 1915 olayları ile ilgili asılsız iddiaları ısıtarak tekrar gündeme getirmesi normalleşme sürecini baltalayacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarına devam eden Fidan, "Küresel sistemin dönüşümüne tesir etme stratejimiz çerçevesinde tüm dünyadaki gelişmeleri bütüncül bir bakış açısıyla takip etmekteyiz" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin