Meral Akşener'e bir korkak tepkisi de eski ittifak ortağı Babacan'dan: Dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsın

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ardından Meral Akşener'in "korkak" sözlerine bir tepki de 14 Mayıs seçimlerinde ittifak yaptığı DEVA Partisi'nden geldi. DEVA Partisi lideri Babacan, yerel seçime 3 ay kaldığını hatırlatarak "Dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener'e bir korkak tepkisi de eski ittifak ortağı Babacan'dan: Dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün Uşak'ta isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı korkaklıkla suçlaması siyaset gündemine oturdu.

İmamoğlu,  Akşener'i bu sözlerinden dakikalar sonra isim vermeden "Bir kısım dostlar oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler de kurabiliyorlar" açıklamasında bulunmuştu.

 

Yavaş, Akşener'e dün “Hiçbir zaman korkmadım, korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz. Korkaklıkla suçlanmak zoruma gidiyor. İlle benim aday olmamı istiyorsa önümü açabilirdi"  yanıtını verdi.

İYİ Parti liderine bir tepkide 14 Mayıs seçimlerinde ittifak yaptığı DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan geldi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, muhalefet bloğu olarak büyük bir inanç ve umutla girdikleri genel seçimlerde arzu ettikleri başarıyı yakalayamadıklarını; seçim sonuçlarının, sadece muhalefeti destekleyen seçmenlerde değil, aktif siyaset yapan birçok insanda da hayal kırıklığı ve umutsuzluk yarattığını vurguladı.

Seçim sonrasında muhalefet partilerinin kendi iç tartışmaları ve partilerin birbirlerini suçlama yarışının, hayal kırıklığını daha da derinleştirdiğinin altını çizen Babacan, "Şurada seçime 3 ay kalmış, daha dün masada oturanların birbirleriyle ilgili neler söylediğini, neler yaptıklarını büyük bir hicapla izliyoruz. Bu tür tutumlar güven oluşturmaz. Dün elini tuttuğuna bugün 'düşman' derseniz güveni oluşturamazsınız; dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsınız." sözlerini sarf etti.

GELECEK HAFTA YENİ ADAYLAR AÇIKLANACAK

Babacan, ay başında yerel seçimler için 51 belediye başkan adayını açıkladıklarını anımsatarak, gelecek hafta da Ankara'da yapacakları törenle ikinci grup belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını kaydetti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin