Kilise saldırısı sonrası gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü

İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde meydana gelen ve bir vatandaşın yaşamını yitirdiği silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi. Burada işlemleri biten şüpheliler, tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Kilise saldırısı sonrası gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde pazar ayini sırasında kar maskeli ve silahlı 2 saldırgan dua edenlerin üzerine silahla ateş açmış, ayin sırasında kilisede büyük panik yaşanırken, kurşunların hedefi olan Tuncer Cihan ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Saldırı ile ilgili gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada işlemleri biten şüpheliler, tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sarıyer'de 28 Ocak pazar günü Santa Maria İtalyan kilisesinde, Pazar ayini sırasında maskeli saldırganlar bir kişiyi öldürdü. Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetti.  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rus ve Tacik asıllı 2 katil zanlısının yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, saldırganların DAEŞ mensubu olduğunun değerlendirildiğini belirterek, saldırı sonrası 30 adrese baskın düzenlendiğini onlarca kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin