Kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Bu ilde yaşayanlar dikkat... Kar, tipi etkili oldu. Yollar kapandı

Yurdun bazı illerinde kar yağışı ve tipi etkili oldu. Bazı yollar ve geçitler kapandı. Iğdır’da olumsuz hava koşulları sebebiyle merkeze bağlı 9 köyde eğitime bir gün ara verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Bu ilde yaşayanlar dikkat... Kar, tipi etkili oldu. Yollar kapandı

Iğdır'a bağlı dağlık köylerde bugün etkili olan tipi ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Iğdır Valiliği bu nedenle merkeze bağlı Alibeyköy, Mezra, Aliköçek, Zor (Karaçomak), Kervansaray, Pınarbaşı, Kızılkule, Taşlıca ve Gülpınar köylerinde olumsuz hava şartları nedeniyle 18 Aralık 2023 Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

TENDÜREK GEÇİDİ TRAFİĞE KAPATILDI

Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi arasındaki Tendürek Geçidi, yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Van’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde etkili oldu. Yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi arasındaki Tendürek Geçidi ulaşıma kapatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Çaldıran-Doğubayazıt Devlet Yolu Tendürek mevkii, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle geçici olarak ulaşıma kapatılmıştır" denildi.

KAR SEVİNCİ

Van kent merkezinde kar yağışı etkili oldu. Gündüz güneşli havanın hakim olduğu kentte, akşam saatlerinde lapa lapa kar yağdı.

Kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Bu ilde yaşayanlar dikkat... Kar, tipi etkili oldu. Yollar kapandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Van ve ilçelerinde akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Şehir merkezinde 5 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ve kente yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Bahçesaray yolundaki yaklaşık 3 bin rakımlı Karabet geçidinde ise 20 santimetreye ulaştı. Van- Hakkari kara yolundaki Güzeldere geçidinde de kar yağışı etkili oldu. Yağışın etkili olduğu bölgelerde sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Kent merkezinde yağan yağışın altında yürüyen Vanlılar, park halindeki araçların üzerine 'Van' yazdı.

 Vatandaşlar, yağan kar yağışına sevindiklerini belirtirken, kar altında oynayan çocuklar da, kış mevsiminde Van'ın ayrı bir güzel olduğunu söyledi.

BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI

Tekirdağ'ın yüksek kesimlerine yağan karla birlikte Ganos Dağı ve etekleri beyaz örtüyle kaplandı.

Tekirdağ'ın yüksek kesimlerine dün gece yağan kar yağışı etkili oldu. Tekirdağ'ın 945 metre yüksekliğindeki Ganos Dağı ve etekleri yağan karla beyaza büründü. Kar kalınlığı 5-7 santimetre oldu. Hava sıcaklığının 6 derece olduğu yağış beklenmeyen kentte, soğuk havanın etkisini sürdüreceği bildirildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin