İYİ Parti’den, 'Meral Akşener yargılanmalı' açıklaması yapan DEM Parti'ye sert yanıt

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın “Akşener yargılanmalı sözlerine sert çıktı. Zorlu, "Teröristbaşına özgürlük çağrısında bulunan ve eli kanlı terör örgütünün sözcülüğünü yapanların bu saldırıları karşısında Milletimizin yanında ve onun sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti’den, 'Meral Akşener yargılanmalı' açıklaması yapan DEM Parti'ye sert yanıt

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın, “Geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yargılanmasını istedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bakırhan’ın “Akşener yargılanmalı sözlerine sert tepki gösterdi.

Zorlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Terör örgütünün temsilciliğine soyunarak demlenen bir Partinin Eş Başkanı, yine Genel Başkanımız Meral Akşener’in sözlerini çarpıtarak hedef göstermiş ve hadsizce açıklamalarda bulunmuştur.

Bir kez daha görülmektedir ki, İYİ Parti’nin üçüncü yolu açma iradesi Türk Milletine husumet duyanları ortak bir merkezde toplamaya devam etmektedir.

Bilinmesini isteriz ki, Teröristbaşına özgürlük çağrısında bulunan ve eli kanlı terör örgütünün sözcülüğünü yapanların bu saldırıları karşısında Milletimizin yanında ve onun sesi olmaya devam edeceğiz.”

Bakırhan ne demişti?

Bakırhan, “Öldürmenin, kaybetmenin, faili meçhul cinayetlerin namertçe olduğunu söylemiştik, onu tekrar ediyoruz. İranlı alim, düşünür Hafizi Şiraz bir kitabında ‘zalimler hedefine ulaşamaz’ demiştir. Biz de buna katılıyoruz. Başta her gün Kürtleri idam sehpasına götüren İran olmak üzere, başta Ortadoğu’da savaş yanlısı olan, başta Kürt meselesinde çatışmayı, faili meçhul cinayetleri, öldürmeyi, tutuklamaları hayata geçiren zalimlerin asla ve asla hedeflerine ulaşmayacağına biz de inanıyoruz” diye konuşmuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin