İYİ Parti'de tehdit iddiası. Sosyal medya karıştı. İYİ Parti milletvekili, eski il başkanını tehdit mi etti?

İYİ Parti resmen karıştı. İstifa üzerine istifa haberleri gelen parti bu kez tehdit iddiasıyla sarsıldı.

İYİ Parti'de tehdit iddiası. Sosyal medya karıştı. İYİ Parti milletvekili, eski il başkanını tehdit mi etti?

İYİ Parti'yle ilgili neredeyse her gün bir istifa haberi geliyor.

Bu kez ise bambaşka bir olayla sosyal medya sallandı. Eski Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak'ın kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Bu iddiasını sosyal medyadan dile getirdi. Twitter'da Burak Akburak'ı etiketleyerek, "Telefon ile hakaret et, tehdit et, sonra da engelle… Eleştiriye bile tahammülün yok, Burak" paylaşımında bulundu. Burak Akburak'ın bu paylaşıma yanıt vermediği görüldü.

İYİ Parti'de tehdit iddiası. Sosyal medya karıştı. İYİ Parti milletvekili, eski il başkanını tehdit mi etti?

BURAK AKBURAK KİMDİR?

1977 yılında doğdu.Giresun, Espiyelidir. Kocaeli Üniversitesi Turizm & Otelcilik ve Yeditepe Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun olmuştur.Vatani görevini Tunceli’de tamamlamıştır.

Enerji sektöründe 15 yıl çeşitli kademelerde profesyonel olarak çalışmış ve yöneticilik yapmıştır. Teknoloji, Enerji ve gıda alanında faaliyet gösteren şirketler grubunda iş hayatına devam etmektedir.

DPAP ve DYP kökenli siyasi gelenekten gelen bir ailede büyümüştür. DYP Gençlik Kollarında 1994-2000 yılları arasında görev almıştır.

25 Ekim 2017 ‘de tekrar siyasete girerek İYİ  Parti Kurucular Kurulu üyesi olmuştur. Sosyal Politikalar Başkanlığı bünyesinde İYİ Parti’nin ilk STK Başkanlığını kurarak Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı olmuştur. 20 Eylül 2020‘de 2. Olağan Kongre’de Genel İdare Kurulu Üyesi seçilmiş ve STK İlişkilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

14 Mayıs 2023 seçimleri sonucunda İstanbul 1. Bölge'den Milletvekili seçilmiştir.

Haziran 2023'te yapılan 3. İYİ Parti Olağan Kurultayında yeniden Genel İdare Kurulu üyeliğine seçilmiş ve Yerel Yönetimler Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Akburak'ın İBB adaylığı için düşünüldüğü de kulislere yansıyan bilgilerdendir. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin