İstanbul'da polis kurşunuyla ölüm! 'Dur' ihbarına uymadı; yaşanan arbedede silahtan çıkan kurşunla öldü. İki polis adliyeye sevk edilecek

İstanbul Arnavutköy'de korkunç bir olay yaşandı. Polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan Ahmet E. bir süre sonra otomobilden inip yaya olarak kaçmaya çalıştı. Polisin kovalamasıyla şüpheliler yakalandı. Şüphelilerden Ahmet E. polis arasında arbede yaşandı. Ahmet E. polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili gözaltına alının iki polisin adliyeye sevk edileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da polis kurşunuyla ölüm! 'Dur' ihbarına uymadı; yaşanan arbedede silahtan çıkan kurşunla öldü. İki polis adliyeye sevk edilecek

Arnavutköy'de polis ekipleri, dün 22.50 sıralarında Nenehatun Mahallesi, Azimli Sokak'ta şüphe üzerine seyir halindeki 2 araca dur ihtarında bulundu.

Şüpheliler Ahmet E. (26) ve Y.Ö (29) ihtara uymayarak kaçtı. Bir süre sonra araçları bırakıp yaya kaçmaya devam eden şüpheliler kovalamaca sonucu yakalandı. Şüphelilerden Ahmet E. gözaltına alındığı sırada polis memurunu silahını almaya çalıştı. Bu sırada yaşanan arbede de açılan ateşle Ahmet E. yaralandı. Olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırılan Ahmet E. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Araçlarda yapılan aramada 200 gram uyuşturucu madde,1 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Şüpheli Y.Ö.  gözaltına alınırken, görevli polis memurları S.E. ve E.K hakkın adli işlem başlatıldı. 

İKİ POLİS GÖZALTINDA 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü gözaltına alınan  polis memurları S.E. ve E.K'nin adli makamlara sevk edileceğini açıkladı. 

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaşanan olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"A.E. isimli şahsın 'uyuşturucu madde kullanmak', 'uyuşturucu madde imal ve ticareti', '6136 sayılı kanuna muhalefet', 'iş yerinden ve kurumdan hırsızlık', 'resmi belgede sahtecilik', 'hırsızlık', 'tehdit', 'hakaret' gibi 10 suçtan, Y.Ö'nün de 'uyuşturucu madde kullanmak', 'görevli memura mukavemet', '6136 sayılı kanuna muhalefet', 'hırsızlık', 'yaralama' gibi 13 suç kaydı olduğu belirlenmiştir. Şüpheli araçlardaki aramalarda 200 gram uyuşturucu, 1 ruhsatsız tabanca ile A.E'nin olaydan önce çıktığı adresteki aramalarda da bir miktar uyuşturucu bulunarak muhafaza altına alınmıştır."

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin