İmamoğlu'ndan dikkat çeken açıklama. İsim vermeden Akşener'e yanıt verdi. Bir kısım dostlar oyuna geliyor, haddini aşan cümleler kuruyor

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in savaş ilanı açıklamasından dakikalar sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. İmamoğlu, isim vermeden "Bir kısım dostlar oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler de kurabiliyorlar" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'ndan dikkat çeken açıklama. İsim vermeden Akşener'e yanıt verdi. Bir kısım dostlar oyuna geliyor, haddini aşan cümleler kuruyor

İYİ Parti'den istifa eden İBB Bağımsız Meclis Üyesi İbrahim Özkan, dün konuk olduğu TV100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda soruları yanıtladı ve birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Özkan’ın “CHP ile arka kapı diplomasisi yapıyorduk. İstanbul'da kazanılacak yerde 3 ilçe belediyesi, 25 büyükşehir belediye meclis üyesi ve CHP'li ilçe belediyelerinde birer başkan yardımcılığı verilmesi konusunda temaslarımız sürüyordu.” açıklamasında bulundu.

 

Akşener, Özkan’ın açıklamalarıyla ilgili çok sert konuştu, savaş ilan etti. Akşener Uşak’ta katıldığı programda  “Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" açıklamasını yaptı.

"DOSTLAR OYUNA GELİYOR, BAZEN HADDİNİ AŞAN CÜMLELER KURUYOR"

İBB Belediye Başkanı İmamoğlu, Akşener’in sözlerine cevap niteliğinde açıklamalar yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pendik’te katıldığı temel atma töreninde  isim vermeden şöyle konuştu:

“Şimdi de yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Omuz omuza mücadele ettiğimiz, aynı masayı paylaştığımız, birlikte iş ürettiğimiz, beraber düşündüğümüz, beraber konuştuğumuz, aynı kâseden çorba içtiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Bunu üzülerek takip ediyorum. Sayıları az da olsa, bir kısım dostlar -çok az sayısı- oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler de kurabiliyorlar. Başından beri biz ne dedik: Eski dost düşman olmaz. Bugün de aynı yerdeyiz. Peki, şimdi ne yapacağız, ne yapmalıyız? Elbette burası önemli. Bir kere şunu söyleyeyim: Kulaklarımızı kötü sözlere tıkayacağız. Benim -Allah'ın bir lütfu- vallahi kötü sözleri kulağım hiç duymuyor. Herkese tavsiye ederim. İftiralara gözümüzü, kulağımızı kapatacağız. Çünkü zaten bizi ilgilendirmiyor. Hiç umurumuzda değil.”

 "İSTANBUL İTTİFAKI BOZULMAYACAK"

İmamoğlu, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimde İstanbul ittifakının bozulmayacağını söyledi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin