Meral Akşener savaş ilan etti! İbrahim Özkan'ın iddialarına yanıt verdi. İYİ Parti liderinden çok sert tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partiden istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın "CHP ile arka kapı diplomasisi yapıyorduk" sözleri ile ilgili suskunluğunu bozdu. İYİ Parti'ye kurumsal operasyon yapıldığını savunan Akşener, "Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" dedi. Akşener Altılı Masaya ilişkin de bomba açıklama bulundu. Altılı Masaya iki isim önerdiğini ancak masadan kovulduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener savaş ilan etti! İbrahim Özkan'ın iddialarına yanıt verdi. İYİ Parti liderinden çok sert tepki

İYİ Parti'den istifa eden İBB Bağımsız Meclis Üyesi İbrahim Özkan, TV100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda soruları yanıtladı ve birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Meral Akşener ile bir yıldır görüşmediğini söyleyen Özkan, CHP ile ittifak yapmak istemeyenleri sert sözlerle eleştirdi ve "Sayın Genel Başkan sonrası, 31 Mart sonrası tasarlanıyor. Bunu isteyenler belli. Buğra Kavuncu, Oktay Vural var" dedi. 

"İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM"

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in görevinden istifasını istediği İbrahim Özkan, İYİ Parti İBB Grup Başkanvekilliğinden istifa etmişti. Daha sonra bu göreve yeniden seçilen Özkan'la ilgili gerilim o andan sonra daha artmıştı. 

Özkan sonrasında yaşanan gelişmeleri şöyle anlatmıştı: "Görevden alınınca Ekrem İmamoğlu beni aradı. 'Çok geçmiş olsun' dedi. 'Ben de sayın Özel ile bir toplantıdaydım. Ne oldu? dedi. Valla bilemiyorum ne olduğunu sayın Başkan. Tavrımızdan dolayı. Benim 'teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz' tweet'imin de etkisi var. Birikmiş bir yapı sorun yok dedim. Biz istifa ettik. 'Üzüldüm, geçmiş olsun' dedi."

 

Özkan, CHP ile arka kapı diplomasisi yaptıklarını belirterek "İstanbul'da kazanılacak yerde 3 ilçe belediyesi, 25 büyükşehir belediye meclis üyesi ve CHP'li ilçe belediyelerinde birer başkan yardımcılığı verilmesi konusunda temaslarımız sürüyordu" itirafında da bulunmuştu. 

AKŞENER SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Günlerdir süren bu tartışmalar karşısında İYİ Parti lideri Meral Akşener sonunda sessizliğini bozdu. 

İYİ Parti lideri Akşener, Uşak'ta katıldığı programda İYİ Parti'den istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın CHP ile yürüttüğü görüşmelere işaret ederek çok sert konuştu.

"HABERİM YOK"

Görüşmelerin kendi bilgisi dışında yapıldığını söyleyen Akşener, "Benim bilgim yok, teşkilat başkanı, yerel yönetimler başkanı onun bilgisi yok neye göre yapılmış. Bir başka soru daha var. İlk defa -ben böyle komplo işlerine pek inanmam da- partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı dün. En ilginci bu. Çünkü bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim, ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteneğine sahibim. Nasıl oluyor bu iş. Genel Başkan'ın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına..."

"CHP'DEN ADAY OLACAKLARMIŞ"

 Akşener sözlerine şöyle devam etti: Ankara'yı paylaşmışlar, İstanbul'u bilmiyorum isimlerine kadar. Mesela Polatlı'ya eski Ankara İl Başkanımız, GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş. Ama bunlar CHP'den aday olacakmış... Ben öyle anladım konuşmadan. Daha ilginci de Gölbaşı'na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok.

SAVAŞ İLAN ETTİ! 

Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997'de Doğru Yol Partisi'nde yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibariyle savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar... 

 

"ALTILI MASADAN KOVULDUM"

Akşener, Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi, 6 Mart'ta Altılı Masada yaşanan krize ilişkin de bomba açıklamada bulundu. Altılı Masaya iki isim önerdiğini ancak masadan kovulduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saraçhane'ye ikinci kere gittim. Bugün sövenler o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ne yaptım, boynumu eğdim, kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. İkisi de korktu, kabul etmedi. Ben değil milletin istediğini kabul etmediler. Dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine ahlaki olarak karışmadık. 30 yıllık siyasi hayatımda hiç bunu yapmadım. Kongre yaptılar, üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın. Çünkü biz onların müstemlekesi olmuşuz onların kafalarında, öyle bir dünya yok."

"İSTANBUL'DA DA ANKARA'DA DA TEK BAŞINA SEÇİME GİRİYORUZ"

Partilerinin Genel İdare Kurulunun aldığı kararın ardından bir elin devreye girdiğini ve partililerine istifa çağrılarında bulunulduğunu dile getiren Akşener, şöyle konuştu:

"Buradan ilan ediyorum, benim fikrim, benim talimatım; tek başına giriyoruz, her yerde tek başına. Ankara'da da İstanbul'da da tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz. Bu işin sonunda ben başaracağımıza inanıyorum. Bunun sonucunda bu başarı hepimizindir, başarısızlık olduğu taktirde de benimdir. O sorumluluğu yerine getireceğim. Hepimiz ona göre çalışacağız. Eğer bedel ödememi istemiyorsanız çalışacaksın, alacaksın. Dolayısıyla hiç fikrimi söylememiştim, şimdi söylüyorum; İYİ Partinin Genel Başkanı olarak söylüyorum. Hadi bakalım parmak uzatanlar. Ben demiştim Grupta, parmak sallayanların o parmaklarını teker teker kırarım diye. Dün yapılan bir televizyon programında yapılan konuşmalardan sonra gördüm ki dostumuz, müttefikimiz Türk milletidir."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin