Günlerdir aranıyordu. Gazeteci Mehmet Kızmaz'ın kız kardeşi Rojvelat Kızmaz ölü bulundu

9 Şubat Cuma gününden bu yana kayıp olan gazeteci Mehmet Kızmaz'ın kız kardeşi Rojvelat Kızmaz ölü bulundu. Rojvelat Kızmaz'ın kıyafetleri dün akşam Hasankeyf Barajı'nın kenarında bulundu. Gazeteci Mehmet Kızmaz, sosyal medya hesabı üzerinden kız kardeşine ulaşamadıklarını ve geçen süre zarfında kurumların arama kurtarma çalışmalarına duyarsız kaldığını yazmıştı. Ne yazık ki acı haber geldi. Rojvelat Kızmaz'ın cansız bedeni Hasankeyf Baraj Gölü’nde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Günlerdir aranıyordu. Gazeteci Mehmet Kızmaz'ın kız kardeşi Rojvelat Kızmaz ölü bulundu

Petrol Mahallesi'ndeki evinden 4 gün önce ayrılan Rojvelat Kızmaz'ı arama çalışmalarına katılan AFAD, jandarma, polis, Batman Belediyesi itfaiye ekipleri, Kızmaz’a ait olduğu değerlendirilen eşyaları Hasankeyf Baraj Gölü kenarında bulunca bu noktaya yoğunlaştı.

Batman Belediyesi itfaiye ekipleri, sabah yaptığı çalışmalar sonucu 26 yaşındaki Kızmaz’ın cansız bedenine ulaştı. Kızmaz’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.
Aile, kızlarına ulaşamayınca polise kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

Günlerdir aranıyordu. Gazeteci Mehmet Kızmaz'ın kız kardeşi Rojvelat Kızmaz ölü bulundu

Yaşamını yitiren Rojvelat Kızmaz'ın ağabeyi gazeteci Mehmet Kızmaz, kız kardeşinin kaybolduğunu ve geçen sürede ihmaller zincirini X hesabı üzerinden kurum ve yetkili isimleri etiketleyerek şu sözlerle anlatmıştı: 

"Böyle bir çağrıyı kız kardeşim için yapacağımı... Nasıl yazılır bilmiyorum Kız kardeşim Rojvelat Kızmaz, en son dün (Cuma-9 şubat) saat 10.30'da, ailemin ikamet ettiği Batman Merkez Petrol mahallesindeki evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. 

"Nalet gelsin canımızı alan barajlarınıza, işlevsiz bırakılan kurumlarınıza, nalet gelsin nalet gelsin @batmanvaliligi
@AliYerlikaya
@BatmanEmniyet
@canalpekrem

"Kardeşimin kaybolduğu 9 Şubat günü; karakola, il emniyete bildirmemiz rağmen bugüne kadar emniyetten tek bir arama dahi aileme gelmiş değildi, Batman'ın her sokağını karış karış her yeri 3 gün boyunca kendimiz aradık. Kardeşimin Hasankeyf'e gitmiş olabileceğini kardeşimin kaybolduğu gün emniyete bildirmemize rağmen, kardeşimin Hasankeyf'te bulunduğunu bugün kendimiz tespit ettik. Hasankeyf ilçe emniyet, jandarmaya da iş emniyetin bildirmesi gerekirken bugün onlara da kendimiz bildirdik.

"Ardından Hasankeyf'i, Dicle kenarını sadece kendimiz aradık. Kardeşimin kiyafetlerini su kenarında biz kendimiz bulduk. Arama teknesinin suda arama başlatılması yönünde talebimize de 'kaptan ilçe dışında' denildi. Şimdi kardeşimin kiyafetlerini bulduktan sonra arama teknesi nasıl da bir andan çalıştırıldı. Nalet gelsin canlarımız yutan barajınıza nalet gelsin işlevsiz bırakılan kurumlarınıza nalet gelsin nalet gelsin."

"Bize verilen sadece baraj suyunun karanlığı Saat 16.30’da kardeşimin kıyafetlerini,eşyalarını bulup kendilerine iletmemize rağmen şu ana kadardı hiçbir dalgıç gelmiş değil. Dalgıcın geleceği belirtilen Batman Merkez i, Hasankeyfe sadece 30 dkika mesafede ama 3’30 saattir ne yapıyorsunuz @AFADBaskanlik
@AliYerlikaya."

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin