Ekrem İmamoğlu açıkladı: Kanal İstanbul imar planı iptal edildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul Projesi’nin imar planını iptal ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu açıkladı: Kanal İstanbul imar planı iptal edildi

11. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi’nin imar planını iptal etti. Mahkeme ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin, “Bu karar, Kanal İstanbul Projesi’nde büyük bir yanlış yapıldığının bir başka yönüyle de hüküm altına alınmasının bir belgesidir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Kanal İstanbul Projesi’nin imar planına ilişkin açtığı dava karara bağlandı. 11. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi’nin 1. Etabıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliğini iptal etti.

Mahkeme ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin, “Bu karar, Kanal İstanbul Projesi’nde büyük bir yanlış yapıldığının bir başka yönüyle de hüküm altına alınmasının bir belgesidir” dedi.

ÇED DAVASI DA SÜRÜYOR

Kararda dava konusu revizyon imar planı değişikliklerinde dava konusu planın payına düşen nüfusun nasıl tespit edildiğinin bilinmediği belirtildi. Bu durumun dava konusu plan değişiklikleri için nüfus denetimi yönünden belirsizlik yarattığı kaydedildi.

Yine plan değişikliklerinin bilirkişi raporunda bu hususa yönelik yapılan açıklamalar kapsamında nüfus hesapları yönünden eksikler içerdiği, değişen yol güzergahına bağlı olarak genişleyen ve yeni önerilen donatı alanları hakkında yatırımcı kurum ve kuruluşlarının görüşlerine dair bilginin bulunmadığı, mezarlık alanlarının ağaçlandırılacak alan olarak gösterilmesinin mevzuata uygun olmadığı belirlendi.

İBB’nin Kanal İstanbul'a ilişkin yargıya taşıdığı plan süreçlerine dair diğer davalar için yargı süreci devam ediyor.  ÇED davası da Danıştay'da görülüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin