Denizde facia. İzmir'de balıkçı teknesi battı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e çıktı

İzmir'in Dikili ilçesinde bir balıkçı teknesinin battığı olayda, teknedeki 10 kişiden 4'ünün hayatını kaybettiği ve 1 kişinin kayıp olduğu belirtildi. Şu an için kayıp olan kişiyi bulma çalışmaları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Denizde facia. İzmir'de balıkçı teknesi battı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e çıktı

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında batan balıkçı teknesinde kaybolan 2 kişiden Medine Karaduman'ın da cansız bedenine ulaşıldı. Olayda ölü sayısı 4’e çıkarken, ekiplerin kayıp Gökhan Çakır’ı arama çalışmaları ise sürüyor.

Olay, saat 02.00 sıralarında Dikili ilçesi Salihleraltı açıklarında meydana geldi. İddiaya göre, balık tutmak için denize açıldığı ileri sürülen balıkçı teknesi henüz belirlenemeyen nedenle battı.

BALIKÇILAR ÇALIŞMALARA DESTEK VERDİ

Öte yandan çevredeki balıkçı tekneleri de arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Balıkçılardan Haluk Cirit, "Balıkçıyız. Sonar cihazıyla tekneyi aradık. Tekne denizin dibinde gözükmüyordu ama Altınova açıklarında bulduğumuzu tahmin ediyoruz. Durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdik. Sahil güvenlik ekipleri gerekeni yapacak. Dalgıçlar dalacak. Teknenin tahmin ettiğimiz uzaklığı sahile yaklaşık 3 mil" dedi.

Dikili Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Cevdet Bekar ise "Arkadaşlarımız akşam denize açılıyor. Hava koşulları ve yük ağırlığı nedeniyle tekne alabora oluyor. Gidip, arkadaşlarımıza müdahale ettik. Sahil güvenlik ekipleri olmasaydı hiç kimse kurtulamazdı" diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin