CHP'den İstanbul aday tanıtım toplantısı! İmamoğlu: İstanbul olarak başarmaya devam edeceğiz

CHP, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul aday tanıtım toplantısı adı altında toplandı. Sahneye sırayla İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. Özel konuşmasında Gezi tutuklularına selam ederken, İmamoğlu, "yeniden başaracağız" dedi. İBB adaylığı için yeniden yola çıkan Ekrem İmamoğlu'nun sloganı, "İstanbul'a hizmette tam yol ileri" oldu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den İstanbul aday tanıtım toplantısı! İmamoğlu: İstanbul olarak başarmaya devam edeceğiz
Sosyal medya

Dün CHP PM'de yaklaşan yerel seçimlerle ilgili İstanbul'un ilçelerinin belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyordu. Fakat PM o gündemle toplanmadı. 

CHP lideri Özgür Özel, gündemin Anayasa Mahkemesi olduğunu söylerken kulislerden sızan bilgiler Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasında sorun olduğu yönündeydi.

Bu iddialar CHP'li isimler tarafından yalanladı fakat sonuç olarak İstanbul'un adayları belirlenemedi.

Buna karşın bugün Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul aday tanıtım toplantısı da iptal edilmedi.

KILIÇDAROĞLU GELMEDİ

Tanıtım toplantısına Kemal Kılıçdaroğlu dışında CHP'nin yaşayan tüm eski genel başkanlarının gelmesi dikkatleri çekti. 

ÖZGÜR ÇELİK KONUŞTU

Tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, şöyle konuştu: 

“İstanbul 2019’dan beri katılımcı, adil bir yönetim tarafından yönetiliyor. Ekrem İmamoğlu yönetiminde önemli başarılar elde etti. Bu başarılar büyük engellemelere maruz kaldı. Hizmetleri engellemeye çalışanlara sesleniyorum. Burada cezalandırmaya çalıştığınız CHP değil, Ekrem İmamoğlu değil, İstanbullulardır ve İstanbullular bunu görüyor."

"GEZİ TUTUKLULARINA SELAM"

Napolyon’un bana dünyayı verseniz ona başkent yaparım dediği şehirde, Fatih Sultan Mehmet’in çağ açıp çağ kapattığı şehirde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin ziğneti dediği şehirde beş yıldır hizmet veren Ekrem İmamoğlu’nun yeniden beş yıl hizmet vermesi için bir aradayız.

Bir ülkenin olabilmesi için o ülkenin ordusunun sınırlarını koruması ve bir sözleşmesi olması lazım. Bir sözleşmemiz var. Hepimizin üzerinde mutabık olduğu bir anayasamız yok ama ilk dört maddesinde mutabık olduğumuz bir anayasamız var. O anayasa, değiştirilene kadar hepimizi bağlıyor. Eğer siz o anayasanın bir maddesini yok sayarsanız başka birinin de başka bir maddeyi yok sayma tartışmasını kabul edersiniz.

Anayasa’nın 153’üncü maddesi Anayasa Mahkemesi’nin kararını bağlayıcı olduğunu söylerken birisinin talimatıyla beş kişi Anayasa’nın o sayfasını yırttı attı. Bu, başka birisinin Anayasa’nın 75’inci maddesini yok saymasını kabul etmek olur. Başka birisi gelir Anayasa’nın 101’inci maddesini atar. O, Cumhurbaşkanı’nın olmaması demektir. Yani birileri gelmiş devletin çivisini çıkarmaya çalışmaktadır.

Burada iki büyük ailenin temsilcileri var. Birisi Cumhuriyet Halk Partisi ailesidir, diğeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu iki ailenin ortak bir çocuğu var: Tayfun Kahraman. Burada Tayfun Kahraman nezdinde, Can Atalay’ı, Osman Kavala’yı, Çiğdem Mater’i selamlamak isterim.

Bu insanlar her biri temsil ettikleri meslek grubu yöneticileri olarak Gezi Platformu’nda yer aldılar. Bu insanlar dönemin başbakanıyla görüşmek istediler. Gezi’de bir kişinin daha burnunun kanamaması için çaba sarf ettiler. Bunun için altı madde istediler. Ne istiyorlardı: Ağaçları kesmeyin diyorlardı. Gezi Parkı’nı kesip yerine Topçu Kışlası yapmayın, AKM’yi yıkıp yerine AVM yapmayın, gençleri nezarethaneye atmayın diyorlardı.

Bugün Gezi Parkı yerinde duruyorsa Mücella Yapıcı sayesinde, Can Atalay sayesinde, Mine Özerden sayesinde duruyor. Bugün AKM, AKM olarak duruyorsa arkadaşlarımız sayesinde duruyor.

ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

Şimdi diyorlar ki bunlar bize darbe yapmaya çalıştılar. Mahkeme salsa da salmam diyor. Her şeye ben karar veririm diyor. Ama İstanbul’un iki güzide takımı 100’üncü yılın son derbisini oynayacak. Alıp onları Riyad’a götürüyorlar. Sanki bilmezmiş gibi onlar gelince Anıtkabir’e gitmiyorlar. Sanki bilmezmiş gibi senin bir adım önüne gelip ‘Merhaba asker’ diye Türkçe selamlamaktan yani Türkçe’yi saygıyla ağzına almaktan imtina eden birinin ne yapacağını bilmezmiş gibi İstanbul’un, İzmir’in Türkiye’nin hak ettiği son derbiyi götürüyor ve orada Gazi Mustafa Kemal’i utanmadan pazarlık konusu yapmaya niyetleniyorlar sonra biz çıkıp her şeyden sen sorumlusun da bu konuda neden sorumlu değilsin diye sorduğumuzda açıklama yaptırıyorlar cumhurbaşkanımızın bu konuda bir dahli yok, bunu kulüplere sorduk biz yaptık diye. Dahlin yoksa Gezi’den de elini çek, dahlin yoksa bu milletin evlatlarından elini çek. Yok herşeyi sen biliyorsan o maçı da oraya sen götürdün, o Suudi Arabistanlıları istemeyiz, İstiklal Marşı’nı okutmayız diyecek hadsizliğin sorumlusu da sensin Recep Tayyip Erdoğan.

CHP'den İstanbul aday tanıtım toplantısı! İmamoğlu: İstanbul olarak başarmaya devam edeceğiz - Resim : 3

İMAMOĞLU: YENİDEN BAŞARACAĞIZ

Sahneye son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. Seçim sloganı "İstanbul'a hizmette tam yol ileri" olan İmamoğlu şöyle konuştu:

Hep birlikte başarmaya devam edeceğiz.

31 Mart 2024'te sizlerin iradesiyle İstanbulu yeniden kazanacağız.

Engellemelere karşı bağışıklık kazandık. Hizmet ürettik tecrübe kazandık. O engelleme refleksleri küçüldü, toz oldu görmüyoruz artık.

Önümüze çıkan engelleri aşa aşa ustalaştık. Başarıya nasıl ulaşacağımızı çok daha iyi biliyoruz. Her yerde bunu söyleyin; "İstanbul başardı".

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin