FLAŞ! CHP'de büyük kavga iddiası. İmamoğlu'nun talepleri bunalttı. Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu’na: Gel o zaman buraya sen otur

CHP'nin Parti Meclisi toplantısı sonrasında belediye başkanları adaylarının açıklanması bekleniyordu ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bir son dakika yaptığı açıklamayla bu isimlerin açıklanmayacağı belirtildi. tv100 yorumcusu Ferhat Murat ise sosyal medyadan Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili bomba iddialar dile getirdi ve 'büyük kavga var' dedi. İşte Murat'ın iddiaları...

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! CHP'de büyük kavga iddiası. İmamoğlu'nun talepleri bunalttı. Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu’na: Gel o zaman buraya sen otur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün yerel seçimlerle ilgili bir açıklama yapmış ve "Perşembe günü Parti Meclisi toplantısı ardından, aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu adayları açıklamayı düşünüyoruz. Cuma günü de Ekrem Bey İstanbul’un ilçe adaylarını açıklayacak, ben de orada olacağım." demişti.

İstanbul'un ilçelerinin belediye başkan adaylarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklayacak olması ise kafalarda soru işaretleri doğurmuştu.

PM TOPLANTISI SONRASINDA İSİMLER AÇIKLANMAYACAK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile bir araya geldi ve sürpriz bir açıklama yaptı.

 

Bugün açıklanması beklenen belediye başkanlarının isimlerinin duyurulmayacağını belirten Özgür Özel, belediye başkan adaylarının bugün açıklanmayacağını belirtti, "Parti Meclisi gündemimiz içinde bulunduğumuz Anayasa'ya karşı darbe girişimi olacak. Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bir günde bugünkü gündemle Parti Meclisimiz toplanacaktır" dedi.

FERHAT MURAT'TAN BOMBA İDDİA

Öte yandan PM toplantısının olduğu saatlerde bir paylaşım yapan tv100 yorumcusu Ferhat Murat, "CHP’de büyük kavga var… Birazdan detayları yazacağım…" ifadesini kullandı.

Ferhat Murat daha sonra yaptığı paylaşımda Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasında büyük bir gerginlik olduğunu iddia etti ve Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanı adayları konusundaki taleplerini sıraladı.

Özgür Özel'in de buna itiraz ettiğini belirten Murat, "Bunun üzerine Özgür Özel de, Ekrem İmamoğlu’na “Gel o zaman buraya sen otur” diyor. Ben bugün Parti Meclisi’nde kimseyi açıklamıyorum diyor ve Ekrem İmamoğlu telefonu Özgür Özel’in yüzüne kapatıyor. Bugün bu nedenle PM’de açıklama olmayacak." iddiasında bulundu.

İşte Ferhat Murat'ın o paylaşımları...

CHP’DE BÜYÜK KAVGA

Bugün CHP, Parti Meclisi’nden hiç bir aday açıklanmayacak…

Gelelim nedenine…

Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Milletvekilleri Veli Ağababa ve Umut Akdoğan ile birlikte Ekrem İmamoğlu’nun verdiği listenin PM’den eksiksiz biçimde geçerek adayların açıklanması için Genel Başkan Özgür Özel’e baskı kurmaya gidiyor…

Ekrem İmamoğlu da görüşmeye telefonla bağlanıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun talepleri;

1- İstanbul’daki tüm ilçelerinde verdiği listenin PM’den geçmesi

2-Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak Gül Çiftçi’nin ilan edilmesi

3-İzmir’de BŞB Adayı olarak Buğra Gökçe’nin açıklanması ve Çeşme’de Ekrem İmamoğlu’nun istediği ismin açıklanması

4-Bodrum’da mevcut belediye başkanı Ahmet Aras’ın tekrar açıklanması Başka isimler de var ama uzatmayalım.

Bunun üzerine Özgür Özel de, Ekrem İmamoğlu’na “Gel o zaman buraya sen otur” diyor. Ben bugün Parti Meclisi’nde kimseyi açıklamıyorum diyor ve Ekrem İmamoğlu telefonu Özgür Özel’in yüzüne kapatıyor.

Bugün bu nedenle PM’de açıklama olmayacak. Ekrem İmamoğlu’nun yarın ilçe adayları yapacağı tanıtım toplantısının içeriği de sadece büyükşehir adayı tanıtım toplantısına dönüşüyor.

GÖKHAN GÜNAYDIN YALANLADI

Öte yandan CHP'li Gökhan Günaydın ise söz konusu iddiaları sert bir dille yalanladı ve "CHP bugünkü MYK ve PM toplantısını yalnızca yaşanan yargı krizine odakladı. Buna karşın, “gazeteci” olduğu öne sürülen kişi tarafından yapılan bu açıklama, saray odaklı medya düzeninin “derinliğini” gösteriyor. Buna yalan demek yetmez, kuyruklu yalan az gelir; adını siz koyun.." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin