Çanakkale depremi birçok kenti salladı. Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan yeni deprem uyarısı geldi. 6.8 ile 7.4 arasında bir depreme gebe... İstanbul depremini tetikler mi?

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38'de yerin 10.44 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde deprem yaşandı. İstanbul dahil birçok ilde deprem hissedildi. Depremde bir kişi hayatını kaybetti. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Çanakkale'ye ciddi bir deprem uyarısında bulundu. Ercan, "Çanakkale 6.8 ile 7.4 arasında bir depreme gebedir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale depremi birçok kenti salladı. Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan yeni deprem uyarısı geldi. 6.8 ile 7.4 arasında bir depreme gebe... İstanbul depremini tetikler mi?

Çanakkale'de yaşanan 4.9 şiddetindeki depremle alakalı sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bursa, M. Kemalpaşa, Ulubat, Manyas, Gönen üzerinden Yenice’ye sarkan Kuzey Anadolu Kırığının en güney kolu Edremit kırığıyla Akçay batısında birleşerek Bababurnu’na uzanmaktadır. Bu kırık üzerinde 1964 Manyas, 1964 Gönen, 1953 M7,2 depremleri olmuştur.

Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu vardır. Bugün Yenice-Karasu’da, 14 km’lik odakta M4,9’luk deprem burada biriken gerginliğin bir belirtisidir. Bu aralık M6,8 ile M7,4 arasında bir depreme gebedir." açıklamasında bulundu.

İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Çanakkale'de meydana gelen deprem hakkında, “Bu deprem İstanbul için bir tehlike oluşturmaz.” ifadelerini kullandı.

"OTURDUĞUMUZ YERDEN ZIPLATTI"

Çanakkale Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar deprem sonrası bağlandığı TRT Haber'de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Çok kısa sürdü ama çok şiddetli hissettik, adeta oturduğumuz yerden zıplattı. Vatandaşımız sokağa inmiş vaziyette. Merkezimizde ve köylerimizde bize gelen olumsuz bir ihbar yok” ifadelerini kullandı.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremle ilgili yaptığı açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Koca, sosyal medya X hesabındaki paylaşımında "Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun" dedi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin