AK Parti'nin seçim çalışmalarına düzenlenen saldırıya tepkiler gecikmedi. Siyasilerden peş peşe mesajlar

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda uzun namlulu silah ve tabanca kullanıldı. Olayda bir kişi yaralandı. Saldırıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel dahil çeşitli isimlerden tepkiler gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin seçim çalışmalarına  düzenlenen saldırıya tepkiler gecikmedi. Siyasilerden peş peşe mesajlar

İstanbul'da AK Parti'li belediye başkanı adayının seçim programı sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışma sırasında düzenlenen saldırıda bir kişi yaralandı.

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ:

"AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'a seçim çalışmaları esnasında düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum.

Demokrasinin en önemli göstergelerinden olan özgür seçim ortamında sıkılan her kurşun, millî iradeye karşı yapılmış bir eylemdir. Bugüne kadar demokrasimizi hedef alan hiçbir eylem amacına ulaşamadı, asla ulaşamayacak.

Emniyet güçlerimizin bu saldırının faillerini yakalayacağına ve hukukun gereğinin yapılacağına olan inancım tamdır. Saldırıda ağır yaralan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Birliğimize, kardeşliğimize asla zarar veremeyecekler."

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AKBAŞOĞLU

tv100'de Kübra Par'la Farklı Açılar programına bağlanan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Bu terör girişimleri asla hedefine ulaşamayacaktır. Demokrasimize ve milli irademize zarar veremeyecektir ve Türkiye’yi iddialarından vazgeçiremeyecektir." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasında yaşanan saldırıyı lanetliyor, yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Demokrasiye yönelen tüm tehditlerin, tüm saldırıların karşısında hep birlikte duracağız!" dedi.

EKREM İMAMOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından "AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olduğu bilgisini üzülerek öğrendim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, Sayın Yeniay’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız." mesajını paylaştı. 

İMAMOĞLU'NUN İKİNCİ PAYLAŞIMI

Küçükçekmece’deki bugün yaşanan olayın AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı. Başka bir asayiş olayı nedeniyle yaralanan vatandaşımıza acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKANI FATİH ERBAKAN

"AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay ve beraberindekilere yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, AK Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

AHMET DAVUTOĞLU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da "Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a seçim çalışması esnasında yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Ak Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyaseten rakip olmak düşmanlık demek değildir! " ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin