81 ilde tüm okullarda şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu

Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada dokuz askerin şehit olması sonrası Türkiye yasa boğulurken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kara sonrası ise 81 ilde tüm okullarda şehitler için bu sabah bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
81 ilde tüm okullarda şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Irak'ın kuzeyinde şehit olan askerlerimizin aziz hatırasını yaşatmak maksadıyla, bakanlığa bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 15 Ocak 2024 tarihinde bayrak töreni öncesinde 1(bir) dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını bildirmişti.

81 ilde tüm okullarda şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu

Bu sabah 81 ilde tüm okullarda Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerler için bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri, haftanın ilk günü okul koridorunda toplandı.

Türk bayrağı ile şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler, ardından İstiklal Marşı’nı okudu.

81 ilde tüm okullarda şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu - Resim : 2

Tören öncesi konuşan okul müdürü Adnan Karakurluk, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz için bugün saygı duruşunda bulunacağız. Özellikle geçen hafta Pençe Kilit Harekatı’nda şehit düşen 9 şehidimiz için manevi huzurunda saygı duruşuna davet ediyorum” dedi.

81 ilde tüm okullarda şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu - Resim : 3

Kırklareli'nde Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerler için bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Etiketler şehit gündem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin