7 ve üzeri deprem olacak yerleri tek tek açıkladı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan isim vermeden bazı deprem uzmanlarına ateş püskürdü

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Türkiye'de beklenen depremlerle ilgili son dakika açıklamaları geldi. "Şu kentte şu büyüklükte bir deprem bekliyorum demenin halka korku salmaktan başka hiç bir yararı yok." diyerek bazı uzmanlara tepki gösteren Ercan, Türkiye'de 7 ve üzeri şiddette deprem olabilecek bölgeleri açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
7 ve üzeri deprem olacak yerleri tek tek açıkladı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan isim vermeden bazı deprem uzmanlarına ateş püskürdü

Kahramanmaraş depremleri sonrası kamuoyunun dikkati yaşadığı bölgelerde zemin ve bina sağlamlığına çevrildi.

Jeologlar ve uzmanlar deprem ihtimaline ilişkin görüşlerini ve önerilerini sıralarken bir açıklama da Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan geldi.

Türkiye'nin farklı kuşaklarındaki fay hatlarının enerji kapasitelerini açıklayan Ercan, 7.0 ve üzerinde deprem üretebilecek bölgeleri duyurdu.

Ahmet Ercan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda dikkat çeken açıklamalar yaptı ve bazı deprem uzmanlarına yönelik eleştirilerini sıraladı.

Ercan, "Şu kentte şu büyüklükte bir deprem bekliyorum demenin halka korku salmaktan başka hiç bir yararı yok." ifadesini kullandı ve nerelerde deprem olacağını açıkladı.

İşte Ercan'ın Twitter yanı X'ten yaptığı paylaşımlar...

Her an kaza olabilir, her an yüreğiniz durabilir, her an deprem olabilir. Bunun için her gün, “olacak diye” evzinip, yaşam karartılmaz. Önlem alınır, yaşam sürer. Yaşamda, olumsuzluğa yer vermeyin

Şu kentte şu büyüklükte bir deprem bekliyorum demenin halka korku salmaktan başka hiç bir yararı yok. Çünkü, yüzlerde yıldır yanlış yapılan, yüzbinlerce yapıyı yıkıp yeniden yapmak için ne toplumun, ne de yönetimin gücü var. Her depremden sonra ağıt yakan halk çaresiz. Ne kötü!

Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremler: Kuzey Anadolu (M8), Doğu Anadolu (M7,8), Ölüdeniz (M7,7), Arap Kalkanı (M7,2), Ege (M7,3), Güney Ege Dalma Batma (7,6), Kıbrıs Yayı kuşağı (M7,0).

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin