13 yaşındaki çocuk arkadaşını öldürdü. Cinayetin arkasında bilgisayar oyunu var iddiası. Mavi balina kabusu geri mi döndü?

Kayseri'de bir inşaatın çatı katında aynı okulda okuyan 13 yaşındaki T.Ş. arkadaşı 12 yaşındaki S.D.'ye yanındaki bıçakla saldırdı. Ağır yaralanan talihsiz çocuk hayatını kaybetti. Olaydan sonra evine giden T.Ş. ailesine durumu anlattı. Çocuk polisler tarafından gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
13 yaşındaki çocuk arkadaşını öldürdü. Cinayetin arkasında bilgisayar oyunu var iddiası. Mavi balina kabusu geri mi döndü?

Türkiye'yi dehşete düşüren bir olay yaşandı. 13 yaşındaki bir çocuk yanındaki bıçakla 12 yaşındaki arkadaşına saldırdı. Ağır yaralanan talihsiz çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayetin bir bilgisayar oyunu yüzünden işlendiği iddia edilirken akıllara Mavi Balina kabusu geldi.

Kayseri'nin  Yıldırım Beyazıt Mahallesi Öğüt Sokak üzerindeki bir inşaatın çatı katında meydana gelen olayda, aynı okulda okuyan 8. sınıf öğrencileri S.D. (12) ile T.Ş. (13) öğle arasında okuldan ayrıldı.

 Okuldan uzaklaşan ikili, sokak üzerinde bulunan bir inşaata girdi. İnşaatın çatısına çıkan T.Ş. burada, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yanındaki bıçak ile S.D.'ye saldırdı. S.D., vücuduna aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptığı müdahalede talihsiz çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. 

MAVİ BALİNA İDDİASI

Cinayet zanlısı T.Ş. olayın ardından Değirmen Sokak'taki adresine geldi. T.Ş.'nin ailesi durumu öğrenmesi üzerine polis ekiplerine ihbarda bulundu. Ekipler, cinayet zanlısı çocuğu gözaltına aldı. Soruşturmayı sürdüren ekipler, olay sırasında T.Ş.'nin yanında bulunduğunu belirlediği Ş.K.'yi de gözaltına aldı. 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı çocuk T.Ş. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Ayrıca, cinayetin bilgisayar oyunu olan 'Mavi Balina' yüzünden işlendiği iddia edildi.

13 yaşındaki çocuk arkadaşını öldürdü. Cinayetin arkasında bilgisayar oyunu var iddiası. Mavi balina kabusu geri mi döndü?

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR?

Kayseri'de yaşanan çocuk cinayeti sonrası 2019 yılında Türkiye'de de neredeyse kabusa dönen Mavi Balina oyunu akıllara geldi. 13 yaşındaki çocuğun arkadaşını öldürmesinin ardından Mavi Balina nedir soruları gündeme oturdu. 

Rusya'da başlayan ve dünya çapında çok sayıda intihar olayına neden olan Mavi Balina bir dönem tüm dünyada ailelerin kabusu olmuştu. Peki özellikle internet düşkünlüğü olan 12-15 yaş aralarındaki gençleri etkisi altına alan Mavi Balina nedir?

"Mavi Balina Challenge" olarak da bilinen ve birçok ülkede oynanabildiği iddia edilen bir internet oyunu. İddialara göre oyun 50 bölümden oluşuyor ve son bölümde oyuncunun intihar etmesi isteniyor.

Oyun, ilk olarak 2013 yılında VKontakte isimli sosyal ağda yer alan "ölüm grubu" isimli bir grup üzerinden yayılmaya başladı. Oyun sebebiyle ilk intihar 2015 yılında gerçekleşti. Oyunu üniversiteden uzaklaştırılan eski bir psikoloji bölümü öğrencisi olan Philipp Budeikin'in yazdığı bilinmektedir. Oyun nedeniyle "en az 16 çocuğu intihar etmeye teşvik etmek" suçundan tutuklanan Budeikin, yaptığı açıklamada "toplumu biyolojik atıklardan temizlemek" amacıyla oyunu yaptığını belirtmiştir. Rus Novoya gazetesine göre oyun nedeniyle gerçekleşen intiharların 130'a ulaştığını belirmiştir.

NEDEN İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR?

Mavi Balina oyunu kullanıcılarını tehdit ederek intihar etmesi isteniyor. Oyun, tarayıcı tabanlı olmadığı için denetlenemiyor. 2016 yılı Kasım ayında tutuklanan, 21 yaşındaki Rusya vatandaşı Philipp Budeikin, çıkarıldığı son duruşmada, toplumda temizlik yaptığını söyleyerek, kurbanlarını "biyolojik atıklar" olarak tanımladı.

50 güne yayılmış çeşitli görevlerden oluşan "oyunda", gençlere, kendilerine acı vermeleri, korku filmi izlemeleri, gece yarısı uyanmaları gibi talimatlar veriliyor. Son "görev" olarak ise kendi hayatlarına son vermeleri isteniyor. Rusya'nın St Petersburg kentinde bir cezaevinde tutulan Budeikin, 16 genç kızı bu yolla intihara sürüklemekle suçlanıyor.

Ancak BBC'nin yaptığı araştırma, söz konusu oyunla "yönetici" kimliği ile ilişkide olan başka kişilerin de bulunduğunu ortaya koydu

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin