Türk elektrikli yolcu minibüsü Tokyo'da teste çıktı: Türkiye'de üretilecek Japonya'ya gönderilecek

Karsan tarafından Türkiye'de üretilen elektrikli toplu taşıma aracı minibüs E-Jest Japonya sokaklarında test sürüşüne çıktı. 2024 yılında 100 adet üretilerek Japonya'ya gönderilecek olan minibüs Japon sistemine uygun olarak sağda direksiyona üretiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Türk elektrikli yolcu minibüsü Tokyo'da teste çıktı: Türkiye'de üretilecek Japonya'ya gönderilecek

Karsan tarafından Japonya pazarına sunulan elektrikli toplu taşıma aracı minibüs E-jest, bugün Japonya sokaklarında test sürüşüne çıktı. 30 yıllık şoför İgaraji Yuji, araç kullanımın çok rahat olduğunu ve yormadığını anlattı. 2030 yılında Tokyo’da çevreyi koruma amacıyla tamamıyla elektrikli araca geçilmesi hedefleniyor.

Avrupa, ve Kuzey Amerika’dan sonra Japonya Pazarı’na da giriş yapan Karsan’ın üretimi elektrikli toplu taşıma minibüsü E-Jest’in lansmanı Tokyo’da dün yapıldı. Yapılan tanıtımın ardından bugün 22 kişilik yüzde yüz elektrikli minibüs, Tokyo sokaklarında görücüye çıktı. Araç Türkiye ve Japonya basını tarafından ilgiyle karşılanırken ülkenin birçok belediye yetkilisi de aracı görmek için çeşitli şehirlerden geldi.

Japon yetkililerin en yoğun ilgisi ise aracın tamamıyla Japon sistemine uygun sağdan direksiyonlu ve çevreci özelliğine oldu. Aracın önümüzdeki yıl 100 adet Türkiye’de üretimi yapılıp Japonya’ya gönderilmesi de hedeflendi. Öte yandan 2030 yılına kadar Tokyo’da çevreyi koruma amacıyla tamamıyla elektrikli araç kullanımının zorunlu hale getirileceği öğrenildi.

JAPONYA'YA GİREN İLK AVRUPALI OLDU

Karsan Pazarlama ve İhracat Operasyonları Direktörü Aslı Ör, Türk markası olarak Japonya’da olmanın gurur verici olduğunu belirterek, “ Yüzde 100 elektrikli aracımızın dün lansmanını gerçekleştirdik. Çok büyük bir ilgili ile karşılaştık. Japonya otomotiv endüstrisi devlerinden birisi. Böyle bir ülkeye dışarıdan bir marka olarak girmek gurur kaynağı. Test sürüşü deneyimlerinde yolcuların geri bildirimlerini aldığımızda gerek konforu ile araç binek araç konforu sağlıyor. Zaten E-jest Avrupa’da 4 yıldır kendi alanında lider. Şimdi Kuzey Amerika’ya da açıldık. Japonya’ya giren Avrupalı ilk elektrikli toplu ulaşım markayız” diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin