Son Dakika... AK Parti'den emeklilere ek zam açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Emeklilere yapılması planlanan ek zamla ilgili, "Ortaya çıkan net bir durum yok, net bir şey söyleyemem" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... AK Parti'den emeklilere ek zam açıklaması

Enflasyon rakamlarının netleşmesiyle memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık artış oranı ise yüzde 37,57 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü ise ek zamma çevrildi.

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler "Emekli maaşı için bakanlarımızın çalışması sürüyor. Kabine Toplantısı'nda netleştiğinde komisyon aşamasında eklenmesi hususunu değerlendireceğiz" dedi.

KABİNEDE KONUŞULACAK

Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, yarın yapılması beklenen Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. 

Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

YILMAZ: ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Cuma günü gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli zammına ilişkin açıklamalar yaptı. Yılmaz, "Emeklileri enflasyona ezdirmeme prensibimizden uzaklaşmış değiliz ve tüm gayreti sarf ediyoruz." dedi. Yılmaz, yapılacak düzenlemede yılbaşı ve temmuz ayını birlikte değerledireceklerini söyledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin