Elektrik ve doğalgaza zam geliyor tarih verildi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan zam ve yerel seçim açıklaması

Hafize Gaye Erkan'ın görevinden ayrılması sonrasında Merkez Bankası başkanlığı koltuğuna oturan Fatih Karahan, ilk kez basının karşısına çıktı ve enflasyonla ilgili sorulara cevap verdi. Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili ise vatandaşı üzecek bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik ve doğalgaza zam geliyor tarih verildi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan zam ve yerel seçim açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Merkez Bankası İdare Merkezi'nde bu yılın ilk Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Başkan Yardımcıları Hatice Karahan ve Osman Cevdet Akçay ile soruları yanıtladı.

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan döneminde işine son verildiği belirtilen personelin tekrar işe başlatılıp başlatılmayacağının sorulması üzerine Karahan, "Burada enflasyon konuşmak için toplandık. Dolayısıyla sorularınızı cevaplamayacağım." dedi.

Yabancı yatırımcılarla yapılan toplantılara ilişkin soru üzerine Karahan, bu konuda ilişkileri kurumsal ve profesyonel olarak yürüteceklerini kaydetti.

 

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM GELİYOR

Seçim sonrası yapılması beklenen zamların enflasyona etkisine ilişkin soru üzerine Karahan, enflasyon tahminlerini yaparken birçok kalemde yaşanabilecek zamlar için projeksiyonda bulunduklarını söyledi.

Burada öne çıkan faktörün enerji fiyatları olacağını bildiren Karahan, şu ifadeleri kullandı:

"Elektrik ve doğal gazda düzenleme yapılması bekleniyor. Bu çerçevede biz, patikamızı oluştururken OVP'yi kullandık. OVP, bu sene oldukça bağlayıcı bir program. Hükümetin her kanalında sahiplenilen bir program. Orada yapılan belli varsayımlar var. Biz, onların gerçekleşeceğini düşünüyoruz ve tahminlerimizi yaparken de bu fiyatlarda bir miktar güncelleme olacağını öngördük ve bunları tahminlerimize yansıttık."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin