Bugün ödemeyenler araçlarını satamayacak! Aylık yüzde 3.5 faiz cezası ödememek için bugün mutlaka MTV birinci taksit ödemelerini tamamlayın

Sürücüler dikkat. Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 yılı birinci taksit ödemeleri için bugün son gün. Milyonlarca araç sahibi eğer bu ödemeyi yapmazsa araçlarını satamayacak. Yılbaşında yüzde 58.46 zamlanan MTV en düşük 347 lira en yüksek de 160 bin lira olarak hesaplandı. Bugünü kaçıranlar ise her ay yüzde 3.5 faiz ödeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Bugün ödemeyenler araçlarını satamayacak! Aylık yüzde 3.5 faiz cezası ödememek için bugün mutlaka MTV birinci taksit ödemelerini tamamlayın

Milyonlarca araç sahibi için son gün uyarısı yapıldı. Yılbaşında yüzde 58.46 zamlanan Motorli Taşıtlar Vergisi 2024 yılı ilk taksit ödemeleri için bugün gün sonuna kadar vakit var.

Araç sahibi vatandaşlar motor hacmi ve araç yaşına göre en düşük 347 TL, en yüksek 160 bin lira MTV ödemesi yapacak. Eğer MTV ödemesini bugün yapmayanlar ise her ay yüzde 3,5 faiz ödemek zorunda olacak.

MTV ÖDEMESİ NEREDEN YAPILIR?

MTV, vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri ya da mobil uygulamalardan da ödeme yapılabilecek. Kredi kartıyla da ödeme yapılabiliyor. Bazı bankalar ise müşterilerine MTV’de taksit imkanı sağlıyor.

MTV ÖDENMEZSE NE OLUR?

Araç sahiplerinin en çok merak ettiği o soru da yanıt buldu. Son olarak 21 Temmuz 2022 tarihinde yüzde 1 artışla yüzde 2.5'e çıkarılan gecikme faizleri, 14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yüzde 3.5'e yükseltildi. Bu değişiklikle birlikte, özellikle yüklü trafik borcu olan vatandaşlar, borçlarını günü gününe ödemedikleri takdirde yüzde 3.5 oranındaki faizle karşı karşıya kalacaklar. Ödeme yapılmadan araç muayenesi, satış, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil işlemi yapamıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin