Az önce duyurdu. Emeklilere 12 bin TL'lik ödeme. Ziraat Bankası emekli promosyon rakamını güncelledi. Ziraat Bankası 2024 emekli promosyon ücreti ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamu bankalarının emeklilere verdiği maaş promosyon miktarının artacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrası bankalar da internet siteleri üzerindeki promosyon ücretlerini güncelledi. Ziraat Bankası 2024 emekli promosyon rakamı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Az önce duyurdu. Emeklilere 12 bin TL'lik ödeme. Ziraat Bankası emekli promosyon rakamını güncelledi. Ziraat Bankası 2024 emekli promosyon ücreti ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki seçim konuşmasında emeklilere promosyon müjdesi vermişti.

Özel bankaların çok altında kalan emekli banka promosyon rakamları için talimat verildiğini belirten Erdoğan, kamu bankalarının promosyon ücretlerinin artırıldığını açıklamıştı.

Erdoğan, emeklilere promosyonla ilgili olarak "Kamu bankaları aylığa göre 8-12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağına inanıyorum" dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'dan geldi.

Ankara’da Mamak Seçim Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Işıkhan, yapılan çalışmayla ilgili bilgi verdi ve "Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak." dedi.

Yapılan bu düzenlemeyle birlikte kamu bankalarında en düşük emekli aylığı promosyon ücreti 8 bin lira en yüksek ücret ise 12 bin TL oldu. 

EMEKLİ PROMOSYON ÜCRETİ NE KADARDI?

Ziraat Bankası bu müjde öncesi 3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL, 3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL, 7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL, 10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL promosyon ödemesi yapıyordu.

 

ZİRAAT BANKASI GÜNCELLEDİ

Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında banka promosyon ücretlerini güncelledi.

Ziraat Bankası tarafından yapılan duyuruda şöyle denildi:

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimize 12.000 TL’ye varan promosyon ödemesi imkanı sunulmaktadır.

3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır. Müşterilerimizin 2022 yılına ilişkin devam eden promosyon tutarlarını iade etmeden başvuruları alınabilecek olup, 2024 promosyon ödemesi yapılırken önceki döneme ilişkin iade tutarı sistemsel olarak mahsup edilecektir.

Emekli aylıklarını Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimizin promosyon ödemesinden faydalanabilmesi için maaş ödemelerini 3 yıl boyunca Bankamız aracılığı ile alacaklarına dair başvuruda bulunmaları yeterlidir.

Bankamızdan birden fazla emekli maaş ödemesi alan müşterilerimiz için, ödenecek promosyon tutarı; maaş tutarları toplamına göre hesaplanmaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin