Asgari ücretteki 2 lira 12 kuruşun sırrı ortaya çıktı. Bakan Vedat Işıkhan 17 bin 2 lira olan asgari ücretteki 2 lira 12 kuruşun sırrını açıkladı: Bakın onun anlamı meğer neymiş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücret 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirlenmişti. Özellikle sosyal medyada merak konusu olan asgari ücretteki 2 lira 12 kuruşluk kısmın anlamı ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan o sırrı açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücretteki 2 lira 12 kuruşun sırrı ortaya çıktı. Bakan Vedat Işıkhan 17 bin 2 lira olan asgari ücretteki 2 lira 12 kuruşun sırrını açıkladı: Bakın onun anlamı meğer neymiş...

2024 yılında uygulanacak asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak açıklanmıştı. Asgari ücretin açıklanması ile birlikte "Deden 17 bin lira değil?" "2 lira 12 kuruşun sırrı ne?" gibi sorular sorulmaya başlanmıştı. O 2 liralık sırrın anlamını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı canlı yayında açıkladı.

Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette yer alan 2 lira 12 kuruşluk küsurata ilişkin soru işaretlerine son verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kanal 7'de katıldığı canlı yayında asgari ücretin net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğinin anımsatıp, 2 liraya dair kamuoyundaki tartışmalara değindi.

"TAMAMEN TEKNİK BİR ŞEY..."

Işıkhan konuya dair yaptığı açıklamada "Biz net olarak ifade ediyoruz ama brüt olarak belirleniyor. Saatlik ve aylık tutarlar da buna göre hesaplanıyor. Tamamen teknik bir şey. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı bir düzenleme" ifadelerini kullandı. Bakan Işıkhan'ın konuşmasının tamamı şöyle:

"Asgari ücret belirlenirken, günlük ve brüt olarak belirlenmekte. Biz net olarak ifade ediyoruz ama brüt olarak belirleniyor. Saatlik ve aylık tutarlar da buna göre hesaplanıyor. Tamamen teknik bir şey. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı bir düzenleme. Şimdi buna göre de 2024 yılı brüt asgari ücretin aylık tutarı brüt olarak 20 bin 2 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Saatlik tutarı da 88 lira 90 kuruş olarak belirlenmiş. Kesintilerin ardından da net asgari ücret tutarı da 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirleniyor. Biz de bu rakamı ifade ettik."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin