Araç sahiplerini üzen haber. Zorunlu trafik sigortası şubat ayı zammı belli oldu: Primler yüzde 10 daha artırılacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortasında zam kararı aldı. Buna göre araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primler zamlı ödenecek.

Google Haberlere Abone ol
Araç sahiplerini üzen haber. Zorunlu trafik sigortası şubat ayı zammı belli oldu: Primler yüzde 10 daha artırılacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) aldığı karara göre zorunlu trafik sigortası prim ücretlerine zam yapıldı.

SEDDK kararına göre, 2024 yılı Ocak ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primler 2024 yılı Şubat ayı için de yüzde 10 artırılacak.

1 ŞUBAT'TAN İTİBAREN GEÇERLİ

Genelgeye göre, 14/7/2007 tarih ve 26582 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 11’inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca 2024 yılı Ocak ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primler, 2024 yılı Şubat ayı için yüzde 10 artırılarak uygulanacak.

1 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe giren Genelge hükümleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı tarafından yürütülecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin