Son Dakika haberi... Pakistan, İran'ın Sistan - Belucistan bölgesine saldırı düzenledi: Terör hedefleri vuruldu

Son dakika haberine göre Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı düzenlediğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika haberi... Pakistan, İran'ın Sistan - Belucistan bölgesine saldırı düzenledi: Terör hedefleri vuruldu

Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı düzenlediğini duyurdu.

Pakistan yönetimi, halkının güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı duyduğunu bildirdi.

PATLAMA SESLERİ DUYULDU

İran’ın Pakistan’la sınırdaki Sistan ve Belucistan Eyaleti’nin Saravan ilçesinde patlama seslerinin duyulduğu belirtiliyor.
Pakistan’ın, İran’ın Sistan ve Belucistan Eyaleti’nin Saravan ilçesindeki birkaç hedefe füze ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediği açıklamasının üzerine İran Devlet Televizyonu ve Mehr haber ajansı, Saravan’da birkaç patlamanın meydana geldiğini doğruladı.

Daha öncesinde X sosyal medya platformundaki ‘Pakistan Silahlı Kuvvetleri Haberler’ adlı hesaptan yapılan paylaşımda, İran topraklarındaki Beluc teröristlerin pozisyonlarının vurulduğu bildirilmişti. Paylaşımda, Sarmçar olarak bilinen Belucların silahlı saldırılarına karşılık verildiği belirtilmişti.

BİRKAÇ BİNA YIKILDI

Sistan ve Belucistan’da faaliyet gösteren Haalvsh haber kanalı, Pakistan ordusunun saldırısında Saravan’da birkaç binanın yıkıldığını duyurdu.
Haalvsh’ın haberinde, 'birkaç eve' düzenlenen saldırı yüzünden şehrin üzerinde duman bulutlarının yükseldiği, 'birkaç kişinin de enkaz altında olduğu' ifade edildi.
Bunun, Pakistan’ın İran topraklarındaki hedeflere yönelik gerçekleştirdiği ilk saldırı olduğu kaydediliyor.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ İDDİASI

Pakistan'ın İran'a saldırısında 7 kişi öldürüldü İran Devlet Televizyonu’nun haberine göre, Sistan ve Belucistan Eyaleti Vali Yardımcısı, “Olayda, İran vatandaşı olmayan üç kadın ve dört çocuk hayatını kaybetti” açıklamasında bulundu.
Pakistan yönetimi, halkının güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı duyduğunu bildirdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin