Japonya'da 7,5 büyüklüğünde deprem. Tsunami alarmı verildi. Shika Nükleer Santrali ile ilgili açıklama geldi.

Son dakika haberi: Japonya'nın kuzeydoğusunda 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası bölgede tsunami alarmı verildi. Shika Nükleer Santrali’nin depremden zarar görmediği açıklandı. Japonya'daki depremin ardından Rusya'nın Sahalin bölgesinde de tsunami alarmı verildi

Google Haberlere Abone ol
Japonya'da 7,5 büyüklüğünde deprem. Tsunami alarmı verildi. Shika Nükleer Santrali ile ilgili açıklama geldi.

Japonya'nın kuzeydoğusunda 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası bölgede tsunami alarmı verildi. 

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, ülkenin kuzeydoğusundaki depremin büyüklüğünü 7,5 olarak duyurdu. İshikawa bölgesi kıyılarından 7 kilometre açıktaki deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı. Dalgalarının 5 metreye ulaşabileceği belirtiliyor. 

Depremin İşikawa genelinde, Fukui ve Niigata dahil çevre eyaletler ile başkent Tokyo ve çevresinde hissedildi.

 

 

NÜKLEER SANTRALDE SORUN YOK 

Ishikawa Valisi Hiroshi Hase, Noto yarımadasında bulunan Shika Nükleer Santrali’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “Tetikte olmaya devam etmemiz gerekecek olsa da şu anda nükleer santrallerle ilgili endişe yaratacak herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Söylentilere ve yanlış bilgilere karşı dikkatli olun” dedi.

EVLER YIKILDI

Uzun süredir Türkiye’de yaşayan Youtuber Yoshi Enomoto, sosyal medya hesabından ülkesinde depremlerin devam ettiğini ve evlerin yıkıldığını duyurdu.  

Yoshi paylaşımında "Japonya'da hala büyük depremler devam ediyor. Ev yıkılma ve elektrik kesme haberleri var. Neredeyse tüm Japonya sallandı. Osaka'daki ailem da büyük sallama hissetti." ifadelerini kullandı. 

Japonya'nın batısında meydana gelen depremlerin sonrasında Rusya'nın Sahalin bölgesinde tsunami uyarısı verildi.

RUSYA DA ALARMA GEÇTİ

Sahalin Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Sahalin'in batı kısımlarının tsunami dalgalarından etkilenebileceği belirtildi.

Belirli alanlarda uyarı sisteminin devreye girdiği aktarılan açıklamada, buralardaki nüfusun güvenli yerlere tahliye edilmeye başlandığı kaydedildi.

Tsunami dalgalarının sonuçlarını ortadan kaldıracak araçların hazır olduğu bildirilen açıklamada, "Tatar Boğazı'nın kıyı kesiminde bulunan herkesin derhal kıyıyı terk etmesi ve deniz seviyesinden 30-40 metre yüksekliğe sığınması gerekiyor." ifadelerine yer verildi.

NACİ GÖRÜR İSYAN ETTİ

 7,5'lik depremin ardından Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından isyan etti. Görür "Bakın bugün Japonya’da 7’nin üzerinde deprem oldu bir kişi bile ölmedi" dedi.

Naci Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlar, bugün daha önce yazdığım bazı tweetleri tekrar gönderdim. Bu tweetlerde Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingöl'de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir. Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Bakın bugün Japonya’da 7’nin üzerinde deprem oldu 1 kişi bile ölmedi. Ülkemizde deprem dirençli kentler istiyoruz. Kampanyaya yazılarak, talep ederek katkı veriniz."

 

 

Etiketler deprem japonya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin